Son 5-10 yılda asgari ücret ne kadar oldu? 2012'den 2023'e asgari ücret rakamları!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL oldu. Son yıllardaki asgari ücret artışı da araştırılmaya başlandı. Son 10 yılda asgari ücrete yüzde kaç oranında zam yapıldı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre asgari ücretin yıllara göre değişimi, son yıllarda asgari ücrete yapılan zam miktarı haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Yıllara göre asgari ücret

2023 Temmuz zammı ile asgari ücretin ne kadar olacağı belli oldu. Yeni asgari ücret tutarı, 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL oldu. Son yıllarda asgari ücretteki değişim, asgari ücrete yapılan zam miktarları da gündeme geldi. İşte son 10 yılın asgari ücret zam miktarları

YILLARA GÖRE ASGARİ ÜCRET ZAM ORANLARI

ASGARİ ÜCRET DOLAR BAZINDA NE KADAR ARTACAK?

Temmuz ayından itibaren uygulanacak yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklandı. Zam sonrası yeni asgari ücret döviz bazlı tarihi rekorunu kırdı.Yüzde 34'lük bir zamla refah payının da eklendiği asgari ücret zammı dolar bazında da rekor seviyeye çıktı.

Ocak 2023'te gelen yüzde 54,5 zamla 8 bin 506 TL 455 dolara yükselerek kur bazında rekor seviyeye çıkmıştı. 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak 11 bin 402 TL'lik asgari ücret ise 482 dolara yükselerek yeni rekor kırmış oldu.

Yeni asgari ücret zammı ile kıdem tazminatı ne kadar olacak? 2023 yıllık kıdem tazminatı miktarı