Dünya Ruhani Türkiyeye geliyor

Ruhani Türkiye'ye geliyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani üst düzey bir heyetle yarın Türkiye'ye gelecek. Ruhani'ye iki gün sürecek Ankara ziyaretinde, kabinesindeki üst düzey ekonomik ve siyasi kurmayları eşlik edecek.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
​İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Türkiyeye geliyor
İran Cumhurbaşkanı Ruhani

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin basın ofisinden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanının Türkiye'ye iki günlük bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.

Üst düzey heyetle birlikte Türkiye'ye geleceği açıklanan Ruhani'nin, ikili ilişkileri ve ekonomik anlaşmaları masaya yatıracağı belirtildi. Aynı zamanda iki liderin anlaşmalara imza atacağı da ifade edildi.

OPERASYON ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET

Hasan Ruhani'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki terör örgütlerine yönelik operasyon açıklamasından sonra ziyaret gerçekleştirmesi ise dikkat çekti.

Başkan Erdoğan'ın operasyon sinyalinden sonra İran'dan yapılan açıklamada, "Operasyon Suriye devletinden izin alınarak yapılmalı" ifadelerine yer verilmişti.

152’nci Filo İncirlik’te artık kalıcı

152’nci Filo İncirlik’te artık kalıcı

Adana’daki İncirlik Üssü’nde stratejik bir değişim yaşandı. Daha önce “10’uncu Tanker Üs Komutanlığı” olan üs, “10’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı” olarak değiştirildi. 15 Temmuz’dan sonra Suriye’nin kuzeyine yönelik harekatlar için Merzifon’dan geçici olarak gelen 152. Filo İncirlik’te artık kalıcı olacak.
Batı İsraile de dur demeli

Batı İsrail'e de dur demeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’i hedef alan İran’a karşı jet bir hızla harekete geçen Batı’nın Gazze konusunda sessizliğini eleştirdi. Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Batılı ülkelerin İran'ın misillemeleri karşısında tek ses tepki verebildiklerini gördük. Aynı aktörlerin şimdi tek ses İsrail'e 'dur' demeleri gerekiyor" dedi.
İsraf yapan hesap verecek

İsraf yapan hesap verecek

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerini yeni yasa tasarısı ve genelgelerle genişletecek. Yeni Şafak’ın ulaştığı detaylara göre, denetimler sıkılaştırılacak, israfa yol açanlar hesap verecek. Maliyeti yüksek, mega projeler ertelenecek.
ABD, Refah’ta katliamı teşvik ediyor

ABD, Refah’ta katliamı teşvik ediyor

ABD’nin İsrail’in uzun süredir saldırı hazırlığı yaptığı Refah’ta bir katliama yeşil ışık yaktığı iddia edildi. Katar’da yayın yapan El-Araby Al-Jadeed gazetesinin haberine göre ABD Başkanı Biden, telefonla görüştüğü Netanyahu’ya “İran ile gerilimi daha fazla yükseltmeyin. Bunun yerine Refah’a operasyon düzenleyebilirsiniz” dedi.

Ukrayna yenilginin eşiğinde

Ukrayna yenilginin eşiğinde

2 yıldan fazla süredir Rus işgaline direnen Ukrayna, Batı’nın taahhüt edip yollamadığı askeri ve mali yardımlar nedeniyle yenilginin eşiğine geldi. Amerikan Politico dergisine konuşan üst düzey Ukraynalı subaylar, cephe hatlarının bu yaz çökebileceğini söyledi. Rusya’nın da yeniden Harkiv’e saldıracağı öngörülüyor.

Beş gazete için iftira attılar: Utanmaz belediye!

Beş gazete için iftira attılar: Utanmaz belediye!

Kastamonu Belediye Başkanı seçilen CHP’li Hasan Baltacı, göreve utanmaz bir iftirayla başladı. Baltacı, önceki dönemde bütçeden Yeni Şafak dahil üç gazeteye 426 bin 230 lira ödeme yapıldığını iddia etti. Bizdeki kayıtlara göre belediye sadece 5 adet Yeni Şafak abonesiydi. Son 15 ayda ödediği para ise 11 bin 700 lira. CHP’li belediyelerin yüzlerce Sözcü ve Cumhuriyet gazetesi aldığı biliniyor.
Teleferik kabinleri yere indi

Teleferik kabinleri yere indi

Antalya'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasında havada asılı kalan 36 kabin, yere indirildi. Kazayla ilgili davada ise mahkeme, teleferiğin yapımında görev alan Bursa Makine Mühendisleri Odası'ndan görüş istedi.
Tokat 5.6 ile sarsıldı

Tokat 5.6 ile sarsıldı

Tokat’ta 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerle geceyi sokakta geçiren vatandaşlar dün akşam saatlerinde yaşanan 5,6’lık sarsıntıyla büyük panik yaşadı. Merkezi Sulusaray ilçesi olan depremde bazı ev ve ahırlar hasar gördü. 6 kişinin de panikle yaralandığı deprem Samsun, Kayseri, Yozgat, Sivas, Çankırı ve Çorum’da da hissedildi.
İslam nasıl bir insan hedefler?

İslam nasıl bir insan hedefler?

İnsanı yaratan Allah, ondan nasıl biri olmasını istiyor? Kur’an ve sünnet ışığında ortaya çıkan örnek insan tipinde temel özellikler, inanç, ibadet ve ahlaktan oluşur.
Togg B-SUV geliyor

Togg B-SUV geliyor

Togg’un üçüncü modeli T8X üzerinde çalışılıyor. Araç, B-SUV segmentinde olacak. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, seneye T10F satışa çıktıktan sonra prototipin hazır olacağını açıkladı. T10X'in dört çekeri haziran-temmuz aylarında satışa sunulacak. Avrupa’ya ihracat ise gelecek yıl başlıyor.
‘Ata’ tarifleri tescilleniyor

‘Ata’ tarifleri tescilleniyor

81 ilde köy köy gezilerek bitkilerle tedavi yöntemleri, yemek yapımında kullanılan ot çeşitleri ve ağrıya iyi gelen biyolojik tarifler kayıt altına alındı. Biyoçeşitliliğin yanı sıra ekolojik zenginliği korumak için yürütülen proje ile bitkisel ilaç yapımı ve doğal şifa kaynaklarının tescillenmesi hedefleniyor.