Hayat Sabahında sinemada izleyenler akşamında internette gördüler

Sabahında sinemada izleyenler akşamında internette gördüler

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral ve Okan Çabalar ile paylaştığı 35 milyon TL bütçeli 'Organize İşler 2/Sazan Sarmalı' 1 Şubat'ta bin 237 salonda vizyona girmişti. 15 günde 2 milyon 600 bin kişi tarafından izlenen filmin henüz gösterimdeyken önceki akşam dijital platform Netflix'te yayınlanması sinema sektörü ve seyirci üzerinde şoke etti.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Sabahında sinemada izleyenler akşamında internette gördüler
Organize İşler 2/Sazan Sarmalı

Ünlü oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan'ın “Organize İşler Sazan Sarmalı” filminin dün akşam küresel internet televizyon ağı Netflix'te yayımlanması büyük tartışma yarattı. İki haftada toplam 2 milyon 579 bin 230 seyirciye ulaşan filmin, henüz vizyonu tamamlamadan dijital platformda yer alması tepki çekti.

Sinema salonu sahiplerinin “Organize İşler Sazan Sarmalı” filmini “vizyondan kaldırmak” istediği gündeme geldi. Sinemaya giderek filmi izleyen sinemaseverler ise olaya tepki göstererek “Ben neden sinemaya para verdim?" şeklinde mesajlar attı.

Yılmaz Erdoğan TRT’de sinyali vermişti

Yılmaz Erdoğan geçen ay konuk olduğu TRT Haber'de hem vizyonda, hem de Netflix'te aynı anda yayınlanan "Roma" filmini örnek göstermiş ve dijital platformlarda da filminin yayınlanmasına sıcak baktığını açıklamıştı.

Birol Güven'den açıklama: Zarar verdi

Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven de sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada “Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği olarak bir filmi vizyondayken aynı anda dijital platformlarda da gösterime sokmanın sinema sektörümüze telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini düşünüyoruz” ifadeleri yer aldı.

Eski fotoğraflar sayesinde hayatı değişti

Necati Şaşmaz imzalı Nöbet dizisinden yeni fragman

Mesut Özil'den Payitaht Abdülhamid mesajı

Katile 26 milyar dolarlık can suyu

Katile 26 milyar dolarlık can suyu

ABD Senatosu, içinde Ukrayna'ya 61 ve İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri yardımın da yer aldığı toplam 95 milyar dolarlık dış yardım paketini onaylayarak Beyaz Saray'a gönderdi. ABD Başkanı Joe Biden ise tasarıyı masasına gelir gelmez imzalayacağını belirtti.
Erdoğan’dan Gazze mesajı: İslam dünyası titreyip kendine gelmeli

Erdoğan’dan Gazze mesajı: İslam dünyası titreyip kendine gelmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’nin Müslümanların en önemli meselesi olduğuna dikkat çekerek, “İslam dünyası bu soykırımlara varan katliamlar zincirinin oluşturduğu titremeyle kendine gelmezse, reflekslerini tamamen kaybetme tehlikesiyle yüzleşir. Bütün sinir uçları nerede ise onları harekete geçirmemiz şarttır” dedi.
Hasan Kılıç Efendi dualarla uğurlandı

Hasan Kılıç Efendi dualarla uğurlandı

İsmailağa Cemaati’nin 94 yaşında Rahmet-i Rahman’a kavuşan manevi lideri Hasan Kılıç Hocaefendi, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı’daki Sakızağacı Şehitliği’ndeki aile kabristanında defnedildi.
CHP Yavuz’a para akıtmış

CHP Yavuz’a para akıtmış

“Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı” başlıklı yazısıyla tepki çeken Evren Barış Yavuz’un CHP Genel Merkezi ve CHP’li belediyelerle ciddi parasal ilişkileri dikkat çekiyor. Sadece CHP Genel Merkezi’nin 2023 yılında reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler faaliyetleri adı altında Yavuz’a ödediği para 10 milyon lirayı buluyor. 44 yaşındaki Yavuz hakkında, terör örgütleri MLKP, DHKP-C ve PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle işlem yapıldığı da öğrenildi.

Özel’i Külliye’de kabul edecek

Özel’i Külliye’de kabul edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in görüşme talebine cevap verdi. TBMM'deki 23 Nisan Resepsiyonu'nda konuşan Erdoğan, "Talepleri oldu, inşallah önümüzdeki hafta görüşeceğiz" dedi. Resepsiyonda Özel'le bir araya da gelen Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı'nı görüşme için Külliye'ye davet ettiği öğrenildi.
Bin yılın projesiyle dengeler değişecek

Bin yılın projesiyle dengeler değişecek

Türkiye’nin öncülüğünde Irak, Katar ve BAE arasında ilk imzaların konulduğu tarihi Kalkınma Yolu Projesi, dünya ticaretinde dengeleri değiştirecek. Trilyon dolarlık Körfez sermayesini Avrupa’ya açacak proje, Uzak Doğu ile Avrupa arası ticaretin süresini 20 gün kısaltacak. Ticaret merkezlerine uzanacak projenin yatırım büyüklüğü ise 16 milyar doları buluyor.
Gidecek Yer Yok: İşgale kanıt niteliğinde film

Gidecek Yer Yok: İşgale kanıt niteliğinde film

43. İstanbul Film Festivali’nde gösterilen “Gidecek Yer Yok” belgeseli, Filistin’in Masafer Yatta bölgesindeki köylerin yıkılarak, insanların zorla yerlerinden edilmesini konu alıyor. Köylülerden biri olan Basel Adra’nın çoğunlukla cep telefonuyla çektiği görüntülerden oluşan film, İsrail’in işlediği suçların belgesi nitelinde.
Korhan Berzeg'e ilişkin korkunç şüphe

Korhan Berzeg'e ilişkin korkunç şüphe

312 gün önce tatil için gittiği Balıkesir Gönen'de kaybolan ünlü ekonomist Korhan Berzeg'e ilişkin şok bir gelişme yaşandı. Evinin 4 kilometre uzağındaki dere kenarında Berzeg'e ait kimlik, kredi kartı ve kıyafet parçaları ile insana ait kemik parçaları bulundu. Malzeme ve kemik parçaları incelemeye alındı. S 3
Sözümü dün akşamki eylemimle gösterdim

Sözümü dün akşamki eylemimle gösterdim

Antikacı Nevzat Onmuş’un, Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier’i, “Leve Palestina”şarkısını çalarak protesto etmesi takdir topladı. Onmuş’un “Filistin’de yaşananlar belli. Ben sözümü dün akşamki eylemimle gösterdim” dedi.