Gündem Sokağın sorunlarına jet çözüm

Sokağın sorunlarına jet çözüm

Muhtarlar Bilgi Sistemi ile 2018’de yaklaşık 18 bin sorun, çözüme kavuşturuldu. Dağıtılan tabletlerle mahalleliden gelen şikayetleri fotoğraflayıp direkt olarak İBB’ye ulaştıran muhtarlar, sıkıntıları en kısa sürede ortadan kaldırdı.

Abone Ol Google News
Talha Menteş Yeni Şafak
Sokağın sorunlarına jet çözüm
Üsküdar Sultantepe Mahalle Muhtarı Gönül Uzun, 25 daire başkanlığı ve 101 müdürlüğe tek tıkla ulaşabildiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Muhtarlar Bilgi Sistemi (MBS) sayesinde muhtarlar, kendilerine dağıtılan tabletler aracılığıyla yaşanan sıkıntıları direkt ilgili birime iletme fırsatı buldu.

2016’DAN BU YANA 41 BİN BAŞVURU

2016 yılından bu yana muhtarların hizmetine sunulan sisteme, şu ana kadar 41 bin 249 kez başvuru yapıldı. 2018 yılında 17 bin 740 başvurunun çözüme kavuşturulduğu MBS sayesinde muhtarların yaptığı başvurular yüzde 97 oranında çözülmüş oldu. 2014 yılında Üsküdar Sultantepe Mahalle Muhtarı seçilen Gönül Uzun, “Şikayetimizi bildirdiğimizde işlemler başladı, gelişmeler ve işlem sonuçları bize bildirilmeye başlandı. Vatandaşlar ilettikleri sorunlarla ilgili soru sorduklarında artık aşamalarıyla ilgili bilgi verebiliyoruz. Bu da halkın sorunlarla ilgilenilmesi algısı açısından çok önemli” dedi.

Gönül Uzun
Gönül Uzun

15 TEMMUZ’UN İZİ HEMEN SİLİNDİ

MBS uygulaması ile ilgili çözümlere örnek veren Uzun, “15 Temmuz’dan sonra muhtarlığımız sınırlarında bulunan Selmani Park Caddesi, tankların geçişi nedeniyle çökmüştü. Vatandaşlar ulaşım sağlayamıyordu. Bu uygulamayı kullanarak sıkıntıyı İBB’ye ilettik. 1 hafta içerisinde asfalt çalışması tamamlandı” ifadelerini kullandı.

959 MAHALLEYE AÇILAN KAPI

Uzun, 39 ilçede 959 muhtarın bu sistemi kullanarak, şikayetlere tek tıkla çözüm bulduğunu aktardı. Muhtarlık Bilgi Sistemi’ni kullanan muhtarlar 7/24 belediyeye ulaşabilirken, resim, video ve konum bilgileriyle hizmet, ihtiyaç sahiplerinin kapısına kadar ulaşıyor.

YERLİ YAZILIM GELİŞTİRİLİYOR

  • MBS’de kullanılan yerli yazılımın geliştirilmesi için çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Yazılımın ikinci evresi 2019 yılında muhtarların hizmetine sunuldu. Yazılımın yeni sürümü sayesinde, İBB iştiraklerinin yanı sıra dış kurumlar da entegre edilerek muhtarların taleplerine daha geniş bir çözüm imkanı sunulacak. Muhtarlık Bilgi Sistemi projesi, İBB Muhtarlıklar Müdürlüğü’ne Sağlıklı Kentler Birliği’nin en iyi uygulama yarışmasında ödül de kazandırdı.

Meteorolojiden yağış uyarısı