Bakan Varank: Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı." dedi.

Haber Merkezi DHA
Bakan Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Yaratıcılık Ağı Projesi tanıtım toplantısında konuştu. Varank, uluslararası uzay istasyonuna başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaşların sayısını açıkladı.

Varank, "Siteyi 4 milyon vatandaşımız ziyaret etti. Burada başvuru yapmak üzere sisteme kaydını yaptıran vatandaş sayımız 31 bin. 'Ben uzaya gitmek için şartları taşıyorum' diyerek kaydını tamamlayan vatandaş sayımız da şu an 225. Dolayısıyla ben bu ilginin artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAF 11
Yerli astronot ilanına ilgi: Kaç kişi başvurdu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada uzay konusunda da bir müjde verdi. "Artık o vakit geldi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Uzay Programımız çerçevemizce bir vatandaşımızın uzaya gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. Hiç şüphesiz bu milli bir görev olacak." ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarının ardından Yerli astronot ilanını milyonlarca kişi ziyaret etti ve uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı. Peki Yerli astronot başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? Kimler yerli astronot olabilir? Uzaya.gov.tr başvuru şartları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

FOTOĞRAF 16
Uzaya gidecek ilk Türk aranıyor: İşte belirlenen 15 kriter
Bilimsel araştırmalar için Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek Türk uzay yolcusu ile ilgili aranılan kriterler açıklandı. 'uzaya.gov.tr' adresinden yapılacak başvuruların ardından yapılacak değerlendirme sonucunda uygun görülen 2 adaydan biri Uluslararası Uzay İstasyonu'na çıkacak ilk Türk olacak.

FOTOĞRAF 6
Uzaya gitmek için tek tıkla başvuru: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Süreci resmen başlatıyoruz' diyerek detayları aktardı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada uzay konusunda da bir müjde verdi. "Artık o vakit geldi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Uzay Programımız çerçevemizce bir vatandaşımızın uzaya gönderilmesi sürecini resmen başlatıyoruz. Hiç şüphesiz bu milli bir görev olacak." ifadelerini kullandı.