Paniğe yol açmıştı: 23 tonluk devasa Çin roketinin parçası Dünya'ya düştü

Çin'in 31 Ekim'de fırlattığı 23 tonluk Long March 5B roketi, uzay görevini tamamladıktan sonra Dünya'ya doğru düşüşe geçmişti. Kontrolsüz şekilde düşüşe geçtiği öne sürülen roket, Pasifik'e düştü.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Çin'in kontrolden çıkan roketinin ek motoru Pasifik Okyanusu'na düştü

Çin'in fırlattığı uzay roketi Dünya'ya düştü Amerika Birleşik Devletleri Uzay Komutanlığı'nın Twitter'daki açıklamasına göre, 23 tonluk devasa roket parçası Pasifik Okyanusu'na düştü.

Söz konusu roket, Çin'in kendi uzay istasyonu Tiangong'u tamamlamak için üçüncü ve son modülü taşıyan Long March 5B roketinin büyük bir parçasıydı.

Çin'in roket tasarımcıları, roket aşamasının tam olarak nereye düşeceğini bilmiyordu. Kontrolden çıkan devasa roket parçası Dünya'nın yörüngesinde dolanırken milyarlarca insanda endişeye neden oldu.

İspanya'daki çeşitli havaalanlarının üzerindeki hava sahasının ihtiyati tedbir olarak kapatıldığı açıklandı.

Yetkililer, Barselona, Tarragona, Reus ve Ibiza havaalanları üzerindeki hava sahasını geçici olarak kapattı. Bu haftanın başlarında, Filipinler Uzay Ajansı da vatandaşlarını uyararak, roketin iniş bölgesinin ülkedeki adalara yakın olabileceğini belirtti.

FOTOĞRAF 5
Dünya diken üstünde: Kontrolden çıkan Çin roketi ne zaman nereye düşecek?
Kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya doğru düşüşe geçen Çin roketinin, bu gece saatlerinde atmosfere girmesi bekleniyor. Uzmanlar roketin tam olarak nereye düşeceğini tahmin etmenin çok zor olduğunun altını çiziyor.