Ekonomi Zorludan akıllı tekstile yatırım

Zorlu’dan akıllı tekstile yatırım

Zorlu Tekstil başlattığı ekonomi tabanlı akıllı dönüşümle, 2030’da dünya üzerinde 3 trilyon dolara ulaşacağı öngörülen akıllı tekstil pazarına odaklandı. Zorlu Tekstil Grubu, halihazırda cirosunun yüzde 20’sini oluşturan akıllı tekstilin cirodaki payını 2025 yılında yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefliyor.

Abone Ol Google News
Şuayip Alabay Yeni Şafak
Zorlu’dan akıllı tekstile yatırım
Fotoğraf: Arşiv

Zorlu Grubu, tekstil sektöründe 2030'da 3 trilyon dolar olarak varsayılan pazardan daha çok pay almak için kolları sıvadı. Akıllı ve teknolojik tekstile daha çok yatırım yapacak Zorlu, 2025 yılındaki cirosunun yarısını bu alandan kazanmak istiyor. İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıyla vizyonunu açıklayan Zorlu Tekstil Grubu, 12 tekstil şirketinin gelecek planlarını paylaştı.

TEKSTİLİ TEKNOLOJİ BELİRLEYECEK

Ömer Yüngül ve Necat Altın
Ömer Yüngül ve Necat Altın

Dünyadaki büyük dönüşümden tekstil sektörünün de derinden etkilendiğini dile getiren Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, bunu iyi yönetenlerin gelecekte küresel tekstil gündemini de belirleyeceğini söyledi. Diğer sektörlere göre daha geleneksel kabul edilen bir sektör olmasına rağmen Zorlu Grubu’nun tekstilin gelecekte de katma değer yaratacak en kritik sektörlerden olacağını öngörerek bu alandaki yatırımlarına devam ettiğini belirten Yüngül, "Son 5 yıldır yapmış olduğumuz araştırmalar gösteriyor ki gelecek akıllı tekstil ürünlerinde. 2008-2009 global ekonomik krizinden önce 60 milyar dolar civarında olan küresel akıllı tekstil pazarı 2015’te 90 milyar dolar civarında iken bugün 160 milyar dolara koşuyor. Çin, ABD ve Almanya’nın sürükleyici gücü oluşturduğu bu pazarda ülke olarak geçen yıl 1,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Akıllı tekstile uzun süredir yaptığımız yatırımları arttırarak sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

CİRONUN YARISI AKILLI TEKSTİLDEN

  • Zorlu Tekstil Grubu’nun tüm faaliyetlerini Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde şekillendirdiğini dile getiren Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın da Zorluteks başta olmak üzere 12 şirketle Türkiye’nin tekstilde en büyük ihracatçılarından olduklarını söyledi. Altın, "Dünyada 160 milyar dolara ulaşan akıllı tekstil pazarının, 2025 yılında 475 milyar dolara, 2030’da ise 3 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. Akıllı tekstilde en büyük gücümüzü Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımdan alıyoruz. Bu sayede 2019’da sürdürülebilir ve akıllı ürün kategorilerinden gelirlerimizi arttırmayı hedefliyoruz. Zorlu Tekstil Grubu olarak, halihazırda ciromuzun yüzde 20’sini oluşturan akıllı tekstilin ciromuzdaki payını 2025 yılında yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİYE YATIRIM

Tüketici ihtiyaçları paralelinde ürün geliştirme anlayışları doğrultusunda birçok akıllı tekstil ürününü piyasaya sunduklarını ifade eden Altın, sözlerine şöyle devam etti: “Vücut sıcaklığı, tansiyon, kalp atışı gibi vücut fonksiyonlarını ölçerek kayıt altına alan ve kullanıcıları uyararak doğru hareketler yapılmasını sağlayan sporcu kıyafetleri bugün akıllı tekstilin öne çıktığı alanlar arasında yer alıyor. Güvenlik güçlerinin kıyafetleri ile ilgili olarak da akıllı ürün talepleri giderek artıyor.”

Uçak fabrikası müjdesi

DEAŞa 10 ayda bin 422 darbe

DEAŞ'a 10 ayda bin 422 darbe

Yedi ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-29” operasyonlarında 23 şüpheli yakalanırken son 10 ay içerisinde ise DEAŞ'a yönelik düzenlenen bin 422 operasyonda ise üç bine yakın şüpheli gözaltına alındı.
Çöl tozu alarmı: 44 il için sarı kod verildi

Çöl tozu alarmı: 44 il için sarı kod verildi

Yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya; Akdeniz'in, İç Anadolu'nun ve Karadeniz'in batı kesimleri ile Marmara'nın doğusu yağmurlu olacak. 44 il için sarı kodlu uyarı yapılırken, Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Batı ve Orta Karadeniz'de yoğun çöl tozu etkili olacak.
YÖK ırkçılardan rahatsız

YÖK ırkçılardan rahatsız

Türkiye, uluslararası öğrencileri çekme konusunda önemli adımlar atarken CHP’li belediyelerin din ve ırk üzerinden ayrımcı politikaları YÖK’ü rahatsız etti. YÖK, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’ndan önlem almalarını istedi. Adalet Bakanlığı’nın ırkçı uygulamalara karşı çalışma yürüteceği belirtiliyor.
Katil turist: Turist vizesiyle gittiği İsrail'de orduya katıldı

Katil turist: Turist vizesiyle gittiği İsrail'de orduya katıldı

Los Angeles’ta yaşayan ABD’li Sammy Ben, turist vizesiyle gittiği İsrail’de Gazze’ye geçerek 2 ay boyunca Filistinli katletti. Yaptığı vahşeti keyifle anlatan Ben, İsrail ordusuna katılış süreciyle ilgili ise şu bilgileri verdi: “İki haftalık tatil için Kudüs’teydim. 7 Ekim olunca sinagoga gitmiştim. Herkesin elinde otomatik silah vardı. Çok etkilendim. Bir memur arkadaşımı arayıp yardım edip edemeyeceğimi sordum. Asker listesine yazıldım. 1,5 ay sonra Gazze’ye gitmek için bir subaya mesaj attım. İki ay boyunca orada savaştım.”
İsrail ile ticaret konusunda net mesaj: O iş bitti

İsrail ile ticaret konusunda net mesaj: O iş bitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’le yaptığı ortak basın toplantısında, İsrail'le ticaret konusuna ilişkin, "O iş bitti" ifadesini kullandı.
Metroda kaos sürüyor

Metroda kaos sürüyor

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Üsküdar ve Altunizade duraklarındaki yoğunluk vatandaşları isyan ettirirken, en fazla şikayet edilen konu yeterli bilgilendirme yapılmaması oldu. Metro İstanbul, bugün hattın normalleşeceğini duyurdu.
Sultanahmet’te 12 günlük Gazze nöbeti

Sultanahmet’te 12 günlük Gazze nöbeti

İHH, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye destek için Sultanahmet Meydanı’nda oturma eylemi başlattı. Alman Çeşmesi yakınında bir araya gelen İHH üyeleri, Türkçe ve İngilizce pankartlar açtı. 12 gün sürecek eylem 15.00-22.00 saatleri arasında olacak. Bu sırada ABD’li 66 yaşındaki Tike Berry şehadet getirip Müslüman oldu.
TCG Kınalıada Mogadişu’da

TCG Kınalıada Mogadişu’da

TCG Kınalıada korveti Ertuğrul faciasının yıl dönümü nedeniyle çıktığı Japonya seferinde Somali’de demirledi. Türk donanmasına ait korvet, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Somalililer tarafından sevinçle karşılandı.

Düğümü kızı çözecek

Düğümü kızı çözecek

Balıkesir Gönen’de kaybolan Prof. Dr. Korhan Berzeg’e ait kıyafet, kimlik ve kredi kartlarıyla birlikte bulunan kemik parçası DNA analizi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Analiz için Berzeg’in kızı Nisa Berzeg’in, İngiltere’den gelerek örnek vereceği öğrenildi.
Dördüncü kız da babasını arıyor

Dördüncü kız da babasını arıyor

İki kızının babasının Metin Akpınar olduğu ortaya çıkan, bir kızının babasının da Uğur Dündar olduğu iddia edilen Suphiye Orancı gündemden düşmüyor. Orancı’nın dördüncü kızı Songül’ün de babalık davası açacağı belirtiliyor. Kızların bir yakını, ailede Songül’ün babası olarak “Erol” diye bir ismin telaffuz edildiğini söyledi.
‘İlk Evim Arsa’da teslimat başladı

‘İlk Evim Arsa’da teslimat başladı

TOKİ’nin 2022’de başlattığı ‘İlk Evim Arsa’ projesinde konut imarlı arsalar için teslimatlar başladı. İlk adım Kütahya’dan geldi. Bin adet müstakil arsa ve 160 müşterek arsa hissesi için Milli Emlak tarafından, 2 milyon 61 bin 40 metrekare arsanın TOKİ’ye devri yapıldı.
New York’ta panik duvarı

New York’ta panik duvarı

ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri artarken üniversite yönetimleri ve polis ne yapacağını şaşırdı. New York Üniversitesi (NYU) öğrencilerinin toplanmasını engellemek için Gould Meydanı’nın çevresine tahta bloklardan oluşan ve İsrail’in Batı Şeria’da yaptığı "Ayrım Duvarı"nı hatırlatan bir duvar inşa edildi. Columbia Üniversitesi ise öğrencilerini, ulusal muhafızları müdahale için çağırmakla tehdit etti.