|

7 köy daha Peşmergenin kontrolü altında

Peşmerge güçleri, Musul'un Mahmur ilçesi ve Güver nahiyesinde terör örgütü IŞİD militanlarını püskürterek, 7 köyü kontrol altına aldı. Çatışmalarda 18 IŞİD militanı öldürüldü.

Yeni Şafak
16:42 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 14:45 - 30/11/2014 Pazar
AA
Peşmerge, Erbil'in 45 kilometre güneyindeki Mahmur ve Güver'e bağlı köyleri kurtarmak için IŞİD'e ağır silahlarla saldırdı. Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da destek verdiği operasyon sonucu Peşmerge, 7 köyün kontrolü ele geçirdi.


Mahmur'daki Peşmerge komutanlarından Şerdil Yusuf Cuma, "Sabah başlayan operasyonda Telerim, Giresor, Dugirkan, Cedide, Yeni Alaviye, Eski Alaviye ve Gubede köylerini tamamen kurtardık. Mahmur'da, Dicle Nehri üzerindeki Geyare Köprüsü'ne kadar olan bölge, Peşmerge güçlerinin eline geçti. Kuşaf köyündeki çatışmalar ise devam ediyor" dedi. 


Çatışmada iki askeri araçla çok sayıda silah ele geçirdiklerini aktaran Cuma, örgütün "sağa sola yerleştirdiği patlayıcıların" etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Cuma, çatışmalarda 18 IŞİD militanının öldüğünü bildirdi. 


Peşmerge Mahmur Cephesi Sorumlusu Necat Ali de IŞİD'in, önceden yola yerleştirdiği patlayıcılar nedeniyle yavaş ilerlediklerini söyledi. Ali, çatışmalarda 3 Peşmergenin hayatını kaybettiğini, 4 Peşmergenin de yaralandığını kaydetti.


Güver Nahiyesi Peşmerge Komutanı Muhammet Suvare ise IŞİD'e iki koldan saldırdıklarını, çatışmalarda ağır kayıp veren militanların çekilmek zorunda kaldığını ifade etti.
#Musul
#Mahmur
#Güver
#Peşmerge
#IŞİD
9 yıl önce