|

Davutoğlu: Millet dur diyecektir

AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP ve CHP arasındaki ittifak iddialarını eleştirdi. Davutoğlu siyasetin dizayn edilme çalışmalarına halkın dur diyeceğini vurguladı.

18:00 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 18:28 - 30/11/2014 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu BalıkesirKuvayı Milliye Meydanı'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 114 tesisin açılışını yaptıktan sonra Kırklareli'de AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada muhalefet partilerini eleştirdi. 


Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:


Hepsi kardeştir

Davutoğlu konuşmasında "Yemen'de, Bakü'de, Kafkas Cephesi'nde yan yana savaşanlar, Galiçya'da yan yana savaşanların torunları, hangi mezhepten, hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi siyasi anlayıştan gelmiş olursa olsun hepsi kardeştir. Ebediyete kadar da kardeş kalacaktır. İşte bu mesajla Türkiye'yi dolaşıyoruz" ifadelerine yer verdi. 


Belediye başkanından hesap sordun mu?

Türkiye'nin bütün bölgelerinde sadece AK Parti'nin siyaset yapabildiğini vurgulayan Davutoğlu "
AK Parti kadroları uyanık olmak durumundadır Türkiye'de faiz düşmüş dış borçlar bitmişken Gezi Parkı ortaya çıktı. Peki Yalova'da ne oluyor ne oluyor? Kılıçdaroğlu'na Adana'dan ses verdi  biz ağaç kesilmesine karşıyız, belediye başkanından hesap sordun mu? " dedi. 

Bu millet dizayn çalışmalarına dur diyecektir

CHP'nin MİT iddiasının asıl olduğunu tekrar belirten Davutoğlu "Gezi'den sonra 17-25 Aralık'ı denediler ama millet karşılığını verdi ve 30 Mart'ta millet dur dedi. 10 Ağustos'ta bir araya geldiler çatı adayı çıkardılar tutmadı. 6-7 Ekim'de aynı provakasyonu yaptılar tutmadı. CHP ve HDP arasında bir takım görüşmelerden bahsediliyor. Türkiye'de istikrarı hedef alan bu koalisyon için milletimize sesleniyorum sakın rehavete kapılmayın. Geçmişte olduğu gibi 2015 seçimlerine giderken yeniden dizay peşinde olabilir. Bilinki geçmişte olduğu gibi şimdide bu millet dizayn çalışmalarına dur diyecektir. Biz hiçbir zorluk karşısında eğilmedik eğilmeyiz" diye konuştu. 


Davutoğlu konuşmasını Kırklareli ve Türkiye'yi selamlayarak bitirdi. 

#ahmet davutoğlu
#ak parti
#kırklareli
#kongre
9 yıl önce