|

Yıldırım: Diktatör diyorlar, diktatör gidiyor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bir dönem daha başkanlık yaptıktan sonra bırakacağını açıklamasıyla ilgili, "Üzülmeyin, 'diktatör' diyorlar, diktatör gidiyor" dedi.

Yeni Şafak
18:01 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 16:03 - 30/11/2014 Pazar
AA

Aziz Yıldırım, "Hedef 1 Milyon Üye" projesi kapsamında Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları'nda düzenlenen programın ardından Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ndeki toplantıda taraftarlarla bir araya geldi.


Toplantıda, "Hedef 1 Milyon Üye" projesi hakkında taraftarlara bilgi veren Yıldırım, projenin iki amacı olduğunu belirterek, "Fenerbahçe'nin çok güçlü hale gelmesi, Türkiye'deki, Avrupa'daki ve dünyadaki Fenerbahçelilerle beraber tabana yayılmasıdır. Fenerbahçe bugüne kadar iyi idare edilerek bu noktaya gelmiştir. Bugün dönüm noktasındayız. Ya büyüyeceğiz ya küçüleceğiz. Büyümenin şartı ekonomik olarak büyümek, sivil toplum örgütü olarak büyümek ve yatırımlarla kulübü beslemek" diye konuştu.


Fenerbahçe Koleji'nin arazisini aldıklarını hatırlatan Aziz Yıldırım, "Biliyorsunuz koleji aldık, 70 milyon lira. Ana paranın yüzde 25'ini ödedik, pazartesi günü birinci taksidi ödeyecekmişiz. Bizim muhasebe müdürüne, 'Nasıl ödeyeceğiz?' dedim. 'Üyelerden gelen parayla ödeyeceğiz' yanıtını verdi" ifadelerini kullandı.


Aziz Yıldırım, futbol takmının iyi gittiğini kaydederek, "Herkes bu sene şampiyon olma bilincinde. Diğer sporcularımızın hepsi de şampiyon olacaklar" değerlendirmesinde bulundu.


"Üzülmeyin, 'diktatör' diyorlar, diktatör gidiyor"

Aziz Yıldırım, konuşmasını ardından taraftarların sorularını yanıtladı.


Bir taraftarın, "(Bir dönem daha kalacağım, sonra bırakacağım) demişsiniz. Bunu okuduktan sonra üzüldük" şeklindeki sözlerine üzerine Yıldırım, şunları söyledi:


"Üzülmeyin, (gülerek) memnun olmanız lazım. 'Diktatör' diyorlar, diktatör gidiyor. Ben 17 senedir başkanım. Her kongrede iyi günler olur, kötü günler olur. 17 senenin her günü iyi değildi. Sıkıntılı günlerimiz oldu. Burada moralimizin çok bozuk olduğu günler de yaşadık. Kongrelerde, divan kurulları toplantılarında hep destek verildi. Onlar bu desteği vermeseydi, biz belki belli bir dönemde bırakmış, gitmiş olabilirdik. 17 sene başkanlık yaptım. Bir dönem daha, 20 sene oluyor. Ana proje bu, Fenerbahçe'yi ekonomik olarak güçlü hale getirmek ve herkesin katılımıyla tabana oturtmak. Bunu başardıktan sonra, artık benim burada yapabileceğim fazla bir şey yok. Bunu da bir daha ki kongrede sağlarım diye düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde bu oturmuş olur ve devam eder. Ondan sonra ben de sizler gibi kongreye gelir, beğendim, beğenmedim el kaldırırım."


Aziz Yıldırım, Fenerbank projesi ile ilgili soru üzerine, bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "Bizim banka planımız, normal olan bankalar şeklinde değildi. Küçük bir bankacılık sistemiydi. Yurt dışında bazı çalışmalarımız var. Kıbrıs'a gittiğimizde de bu konuda konuşmalar yaptık. Başka ülkelerde de var. Bir şey olursa açıklayacağız. Türkiye'de zor ama bir şeyler yapacağız" şeklinde konuştu.


- Forma sponsorluğu

Aziz Yıldırım, seneye forma sponsoru alıp almayacaklarıyla ilgili olarak, "Bu sene sıkıntılar yaşandı. Gelecek sezon için şu anda görüşmeler yapıyoruz. Sponsor alır mıyız almaz mıyız, tabloya bağlı. Bu proje dediğimiz şekilde giderse, yine almayız. Dördüncü yıldızı takar, almayız" dedi.


Stada isim sponsoru alınmasının gündemlerinde olmadığını belirten Yıldırım, kulübün değerini çıkarmak için böyle bir çalışma yaptıklarını, stat isim sponsoru olmayacağını söyledi.


Aziz Yıldırım, bir taraftarın "Bedelli sermaye artırımı olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Biz yüzde 15'i ilk başta halka arz ettik. Sonra yüzde 15 için de genel kurulda yetki aldık. Bunun yüzde 5'ini, 3 Temmuz sürecinde halka arz ettik. Yüzde 20 şu anda halka arz var. Yüzde 80'i kulüpte duruyor. Bununla ilgili hiçbir işlem yapmayacağız. '1 Milyon Üye' projesi hayata geçince, ileride bu hisseler geri de alınabilir" şeklinde konuştu.


- "Birkaç hafta sonra tribünler yavaş yavaş dolacaktır"

Aziz Yıldırım, statların dolmamasında e-bilet uygulamasının da payı olduğunu, bu sistemin yanlış anlatıldığını kaydetti.


Yıldırım, 3 Temmuz'dan sonra da statların dolduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Şike iddiaları sürecinde seyirci kaybı olmadı, tam tersi statlar doldu. Örneğin, Fenerbahçe'nin bayan taraftarlarına açtığı tribünler, 50 bin kişiyi buldu. Geçen sene şampiyon olduğumuzda tribünler doluydu. Neden böyle oldu? Televizyonları açıyorsunuz, sabahtan akşama kadar voleybol, basketbol ve diğer maçlar var. Ben de kulübe gelmeye mecbur olmasam, evimde otururum. Taraftar evinde oturup maç izliyor. Bunun çaresi, maçları kıymete bindirmek. Onun dışında Türkiye'deki ekonomik koşullar etkili değil. Biz 4-5 senedir hiç zam yapmadık, bir tek bu sene kale arkasına zam yaptık. Ancak Anadolu'da 1 liraya bilet alıp, maça gelmiyorlar. Bunları iyi incelemek lazım. Bizim kısımda birkaç hafta sona tribünler yavaş yavaş dolacaktır. Bizim sistem iyi bir sistem. Taraftara zarar vermeyecek sistemdir."


Bir taraftarın Florya'da tesis çalışmasıyla ilgili sorusu üzerine Yıldırım, "Florya'da bir tesis aldık, projeleri hazırladık. Bakırköy Belediyesi'ne sunduk, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile halledin' dediler. Oraya götürdük. Sonra biz hapse girince, proje durdu ve izin vermediler" dedi.


- "Ülker Grubu 'ben varım' derse, biz de varız"

Aziz Yıldırım, basketbolda Ülker Grubu ile olan anlaşmalarının yıl sonunda biteceğini, ocak ayından sonra görüşmeler yapacaklarını ve ona göre karar vereceklerini söyledi.


Ülker Grubu'nun Fenerbahçe Kulübü'ne önemli katkısı olduğunu anlatan başkan Yıldırım, şunları kaydetti:


"Ahmet Özokur da yönetimimizdeydi. Ayrıldı ama her zaman kulübümüze destek oldu. Bazı konulara bakarken, artısına ve eksisine bakmak lazım. Ülker'in sahiplerinden Murat Ülker Bey iyi bir Fenerbahçelidir. 100 milyon dolara yapamayacağımız salonu inşa edip, Fenerbahçe'ye tapusuyla vermiştir. Bugün hiç kimse böyle bir şeyi çok sevse de kardeşine dahi yapmaz. Benim başkanlığım döneminde devamlı beraber olduk. Ülker Grubu 'ben varım' derse, biz de varız. 3-5 insan mutlu olacak diye Fenerbahçe'nin mutluluğunu engelleyemem. Orada bir problem yok. Biz istersek Murat Bey kabul eder. 'Biz ayrılıyoruz' dersek de Murat Bey'in hoşuna gider ama her zor günümüzde kulübümüzün yanında oldu. Ben içerideyken ziyaret edip, 'sen çıkmadan bu salonu açmak istemiyoruz' dedi. Ben de 'Hayır, orası benim değil, Fenerbahçe'nin salonu' dedim. Ocak ayında salonu açtılar."


Bir soru üzerine Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Vakfı veya federasyon başkanlığını düşünmediğini dile getirerek, "Ben Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'nı bıraktıktan sonra Fenerbahçe taraftarı olurum. Benim gibi adamın tarafsız olma şansı var mı? Nerede olsam Fenerbahçe'nin hakkını korurum, açık söylerim" değerlendirmesini yaptı.


Aziz Yıldırım, statta küfür eden, uyuşturucu madde kullanan taraftarlarla ilgili devletin olaya el atması gerektiğini belirterek, "Doğru yolu bulurlarsa onlara da kapımız açık" şeklinde görüş belirtti.


Toplantıda yer alan ve Gebze Genç Fenerbahçeliler Derneği üyesi olduğunu söyleyen bir taraftarın, "Tribün liderleri de söyledi, kucaklama bekliyoruz" şeklindeki sözleri üzerine başkan Yıldırım, "Hiç kucaklamam haberiniz olsun. Temizleyeceğim. İçinizde ne kadar Fenerbahçeli varsa, gelsin üye olsun. Fenerbahçe sporcusuna küfür etmeyeceksin, protesto etmeyeceksin, iyi günde kötü günde sahip çıkacaksın. Onun dışında bir şey yapılırsa, kim olursa olsun affetmem" ifadelerini kullandı.


Bu arada, toplantıda söz alan bir taraftar, Volkan Ünal adındaki yeğeninin 19.07'de doğması için çok uğraştıklarını, bu tarihte doğması için hastaneyi ve doktoru ayarladıklarını anlatması üzerine başkan Yıldırım ve salondakiler güldüler.


Toplantıya, yönetim kurulu üyelerinden Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Yalçın Haker, Ünal Uzun, Mithat Yenigün, Turhan Şahin, İsfendiyar Zülfikari, Serdar Erkan, Nihat Özbağı, Selim Kosif ve Mahmut Uslu katıldı.


Yıldırım ve yöneticiler, toplantının ardından taraftarların üyelik başvuru formlarını kabul ederek, imzaladı.

#aziz yıldırım
#diktatör
#fenerbahçe
#Volkan Ünal
#Şekip Mosturoğlu
#Ömer Temelli
#Yalçın Haker
#Ünal Uzun
#Mithat Yenigün
#Turhan Şahin
#İsfendiyar Zülfikari
#Serdar Erkan
#Nihat Özbağı
#Selim Kosif
#Mahmut Uslu
9 yıl önce