|

Albayrak: Hata yaptık

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesinin ardından takımdaki havanın değiştiğini söyledi.

Yeni Şafak
21:04 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:06 - 1/12/2014 Pazartesi
AA
Sarı-kırmızılı takımın Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği ve Hamza Hamzaoğlu'nun ilk antrenmanına çıktığı çalışma sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden Albayrak, "Takıma yeni bir hava geldi. Çocukların yüzü gülüyor" dedi. 


Antrenman öncesinde soyunma odasında bir tanışma toplantısı yaptıklarını aktaran Albayrak, "Ben ve Hamza hocamız birer konuşma yaptık. Orada yaşanan mutluluğu ve alkışı keşke bir görebilseydiniz. Tüm taraftarlarımızın ve camiamızın özlediği tablo, biraz önce soyunma odasındaydı. Şimdi de neşe içinde geçen bir antrenman var. Camiamız böyle mutlu idmanları, güzel futbolu özledi. İnşallah Hamza hocamız en kısa zamanda beklentileri karşılayacaktır" ifadelerini kullandı. 


'Hamzaoğlu aklımda vardı'

Hamzaoğlu'na teklif yapmadan önce Fatih Terim'den izin aldıkları yönündeki haberleri yalanlayan Albayrak, şöyle devam etti:  "Öncelikle Hamza hocamıza teşekkür ediyorum. En acılı gününde aradık ve teklifimizi hiçbir ücret konuşmadan hemen kabul etti. Hatta ona, 'Hocam biz 6 ay sonra gideriz, sen inşallah 16 yıl burada kalırsın ve gelir kahveni içerim' dedim. Ben Fatih Terim hocayı aramadım. Direkt Hamza Hamzaoğlu ile konuştum. Sonra da federasyon başkanını aradım ve müsaade verdi. 'Size pırıl pırıl bir insan veriyoruz ama hep arkasında olun' dedi. Ben Hamza hocamızı Galatasaray'da alt yapı başkanı olduğum zamanlardan tanırım. Yıllardır takip ediyorum. Kendisi hep aklımda vardı. Onun dışında da hiçbir hocayla görüşmedim. Eğer Prandelli ile yolları ayırırsak, Hamza Hamzaoğlu göreve gelecek diye hep aklımda vardı." 


'İkinci kez İtalyan bir çalıştırıcı tercihi hataydı'

Abdurrahim Albayrak, geride kalan sezon takımın başında bulunan Roberto Mancini'nin ardından teknik adam tercihinin yine bir İtalyan çalıştırıcıdan yana kullanılmasını hata olarak gördüğünü kaydetti.


"Kimseyi eleştirmek istemiyorum ama sistemi tutmayan bir İtalyan'dan sonra, başka bir İtalyan'ı getirmek hataydı" değerlendirmesinde bulunan Albayrak, "Cesare Prandelli'yi de eleştirmiyorum. Hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Taraftarımız oynanan futboldan memnun olmadığı için Hamza Hamzaoğlu'nu getirdik. Bu kadar açık" diye konuştu.


Prandelli'nin yardımcılarının bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'ne geldiğini ve sohbet ettiklerini aktaran Albayrak, İtalyan teknik adamın tazminatının ne kadar olacağı konusunda, şunları söyledi:  "Bizim başkanımız Duygun Yarsuvat hukuk profesörü. İkinci başkanımız Hamdi Yasaman da yine aynı şekilde hukuk profesörü ve avukat. Onlarla, hocanın avukatı bir araya gelecek ve bir orta yol bulunacak. Galatasaray'a yakışır şekilde uğurlayacağız. İtalya'ya gittikleri zaman güzel şeyler söylemelerini istiyorum. Hatta basın danışmanı bugün bana, 'Sizden söz alabilir miyim? Biz Galatasaraylı olduk ve dördüncü yıldız törenlerine bizi davet eder misiniz?' dedi. Ben de 'Şampiyon olalım, özel uçak bile göndeririz' yanıtını verdim." 


Albayrak, Hamza Hamzaoğlu'nun göreve getirilmesi fikrini paylaştığında çok olumlu dönüşler aldığını da vurgularken, "Ben fikrimi ilk Ali Dürüst'e söylediğimde, 'Müthişsin' dedi. Başkanımız Duygun Yarsuvat'ı aradığımda ise o da beni tebrik etti" şeklinde konuştu.
#galatasaray
#Abdurrahim Albayrak
#FUTBOL
#SÜPERLİG
#Hamza Hamzaoğlu
#Cesare Prandelli
9 yıl önce