|

'Burası Sırbistan değil Türkiye!'

Sırbistan Sancak Bölgesi'nin Müslüman şehri Novi Pazar'ın takımı, Sırbistan Süper Ligi'nin 14. haftasında Partizan ile karşılaştı. Gerginlik içinde geçen Novi Pazar-Partizan maçı 1-1 berabere sonuçlandı.

Yeni Şafak
18:17 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 16:28 - 30/11/2014 Pazar
DHA

Maçın 5. dakikasında Danko Lazoviç'in attığı gol ile Partizan 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 78'inci dakikasında Bruno Olivera de Matos'un attığı gol sonucu skor 1-1 oldu ve maç bu sonuçla tamamlandı.


Kızılyıldız taraftarının öldürülmesi ve Novi Pazar takımının Türk takımlarıyla kardeşlik ilişkisi olması nedeniyle, Sırbistan İçişleri Bakanlığı'nın uyarısı üzerine Sırbistan Futbol Federasyonu bu maçı yüksek riskli maç ilan etti ve Partizan taraftarının Novi Pazar'a gitmelerini engelledi.


Maçın başlaması ile birlikte binlerce Novi Pazar taraftarı, ellerinde Novi Pazar takımının bayrakları ve bir kaç Türk Bayrağı ile, 'Burası Sancak' , ' Burası Türkiye' , 'Belgrad'ı İstemiyoruz ' şeklinde tezahüratlarda bulundu ve sahaya çok sayıda maytap fırlattı. Yapılan saha içi anons sonrasında maçın hakemi karşılaşmaya ara verdi.


Karşılaşmaya verilen arada polis maytapları fırlatan kişileri göz altına alırken, Türk bayraklarını da alarak olayların daha da büyümesini engelledi.

#SIRBİSTAN SÜPER LİGİ
#FUTBOL
#NOVİ PAZAR
#PARTİZAN
9 yıl önce