|

Biliç: Fişi çekmeliydik

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 2-1 kazandıkları Kardemir Karabükspor maçına ilişkin, 80 dakika iyi mücadele ettiklerini ve iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Yeni Şafak
22:48 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 20:52 - 1/12/2014 Pazartesi
AA

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Bilic, şunları söyledi "İlk yarıda rakip sahada yeteri kadar katedemedik. Ama top kaybı da yapmadık, sakindik. İyi organize olan bir rakibe karşı oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Yeteri kadar şut atmadık. Bazı fırsatlar yakalayabilirdik ama son pasları iyi yapamadık. Sadece bizim yaptığımız fauller neticesinde birkaç duran topta tehlike yarattılar. İkinci yarıda çok çabuk oynamaya başladık. Dikine oynadık ve goller geldi. Üçüncü, dördüncü gole gidebilirdik. Bazı pozisyonlarda biraz şansızdık, bazı pozisyonlarda rakip iyi savunma yaptı." 


'Üçüncü golü atıp maçın fişini çekmeliydik'

"Son 10 dakikadaki performanstan memnun değilim. Üçüncü golü atıp maçın fişini çekmeliydik" diyen Bilic, şöyle devam etti: "2-0'lık bir skor Karabükspor gibi takıma karşı bizim için yeterli olmalı. Karabükspor'a çok büyük saygım var yanlış anlaşılmasın ama büyük hedeflere oynayan takımsak böyle bir skor yakalamışken daha iyi savunma yapmalıydık ve rakibimizin bu kadar üstümüze gelmesine izin vermemeliydik. Ama nihayetinde çok önemli üç puan aldık. Buradaki işimizi gördük. Özellikle oyunun belirli bölümlerinde çok iyi performans gösterdik. Üç puan alarak buradan eve dönüyoruz." 

'Onlar da bu takımın önemli parçaları'

Sosa'nın oyundan çıktıktan sonra orta sahada pas trafiğinin kesildiği yönündeki soruya Bilic, şöyle yanıt verdi: "Şu anda Sosa iyi bir form yakaladı. 90 dakika oynayacak performansa ulaşmamış olabilir. Çok yoğun bir maç takviminin içerisindeyiz, çok seyahat ediyoruz. Buraya gelmeden önce psikolojisi çok yüksek bir maç oynadık. Yunanistan'da çok zor bir zeminde oynadık. Kenarda iyi oyuncularımız var. Şunu gözardı etmememiz lazım: Oyuna giren Mustafa Pektemek ve Oğuzhan Özyakup Türk Milli Takımı'nın oyuncuları. Burada değilse onlara ne zaman şans vereceğiz. Bunlara bir şans vermemiz gerekiyordu. Çünkü onlarda bu takımın önemli parçaları."

'Takım savunmasını daha iyi yapmamız lazım'

Taraftarların son dakikalardaki oyundan memnun olmadığı yönündeki soruya Bilic, "Son 15 dakika telaşlanmadık ama golü yedikten sonra bir baskı hissettik üzerimizde. Özellikle deplasman maçlarında bu duruma düştüğümüzde rakip vites arttırmaya başlıyor. Oyuncular da ister istemez maçı kazanabilmek için üçüncü golü atmamız gerektiği düşüncesine kapılıyor. Takım savunmasını daha iyi yapmamız lazım. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Hem takım savunmasını geliştirmemiz hem de bireysel olarak daha iyi savunma yapmamız gerekiyor. Savunma hattında özellikle kenarlarda takım savunmasını daha doğru yapmamız gerekiyor" cevabını verdi.

'Bence iyi bir skor ama üçüncüyü atsak daha iyi olurdu'

"Beşiktaş'ın Asteras, Partizan ve Çaykur Rizespor maçlarını koparmak üzereyken keskin fren yaptığı" yönündeki soruya Bilic, şu yanıtı verdi:  "2-0'dan sonra oyunun bütün kontrolü bizdeydi. Demba Ba'nın birkaç tane pozisyonu var. 3 ya da 4-0'a getirebilirdik. Bence iyi bir skor ama üçüncüyü atsak daha iyi olurdu. Savunma hattında görev alan bazı oyuncularımız toplu oyunda, topsuz oyundan daha iyi performans gösteriyorlar. Bunu değiştirmekte ne yazık ki imkansız. Takım savunmasını daha iyi yapabiliriz, daha da geliştirebiliriz. Ama geliştirirken de bazı kayıplarımız olabilir. Bu ikisi arasında çok hassas bir denge var. Bu dengeyi tutturmamız gerekiyor."

'Ona şapka çıkarıyorum'

Bilic, "Kaleci Cenk Gönen'in sakat sakat oynadığı ve bu tür fedakarlıkların şampiyonluğu getirip getirmeyeceği" sorusuna da şu cevabı verdi:  "Fedakarlıklar olmaksızın şampiyon olamazsınız. Ama bu demek değildir ki fedakarlık yapmak size şampiyonluğu garanti eder. Sezon başından beri biz çok iyi ivme yakaladık. Elimizde çok iyi bir oyuncu gurubu var. Rotasyon yapıyoruz. Bu rotasyonu yaparken takım içindeki bütün oyuncular kendilerini önemli ve değerli hissedebiliyorlar. Sürekli oynamayan bazı oyuncuların mutsuzlukları var, bu görülebilir bir şey. Cenk bu akşam çok büyük bir fedakarlık yaptı, sakat sakat oynadı. İyi de bir maç çıkardı. Ona şapka çıkarıyorum. Söylediğim gibi sadece şampiyon olmamız için yetmez ama bu olmaksızın da şampiyon olmak imkansız."
#BEŞİKTAŞ
#SLAVEN BİLİÇ
#CENK GÖNEN
#KARDEMİR KARABÜKSPOR
#DEMBA BA
9 yıl önce