|

Yağlı güreşe Şampiyonlar Ligi geliyor

Ata sporu yağlı güreşte Şampiyonlar Ligi için düğmeye basıldı. Sekiz ayaklı organizasyon Manisa ve ilçelerinde yapılacak. Müsabakalar kış ayında ve kapalı spor salonunda düzenlenecek.

Yeni Şafak ve
13:00 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 13:19 - 2/12/2014 Salı
Yeni Şafak

Ata sporu yağlı güreş salona giriyor... Şampiyonlar Ligi isimli organizasyonla yağlı güreşin en usta pehlivanları kozlarını paylaşacak.


Organizatör Volkan Bulut, TEK Rumeli TV'den Mehmet Çelik'e yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar Ligi organizasyonumuzu 10 Ocak'ta Manisa'nın Demirci ilçesinde başlatmayı planlıyoruz. Organizasyon sekiz ayaktan oluşacak. Büyük orta, başaltı ve baş kategorisinde müsabakalar yapılacak. Her ayakta sporculara derecelerine göre puan verilecek ve sekiz ayak sonunda en çok puan alan şampiyon olacak. Tanıtım toplantımızı ocak ayının ilk haftası içinde yapmayı planlıyoruz" dedi.


Bulut'un açıklamalarına göre ilk ayak 10 Ocak, ikinci ayak 17 Ocak'ta olacak, daha sonra her organizasyon 15 günde bir yapılacak. İlk yedi hafta Manisa'nın yedi ayrı ilçesinde düzenlenirken son hafta merkez ilçede Mesir Haftası içinde gerçekleşecek. Müsabakalar için iki güreş minderinin üstüne özel bir halının serilmesiyle oluşturulan 12x24 metrelik özel alanda gerçekleşecek. Her ayakta ilk tur eşleşmeleri mutlaka farklı olacak.


Baş kategorisinde, Kırkpınar ve Elmalı'da kürsüye çıkan isimler mücadele edecek. Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı Elmalı'da da dereceye girdiği için buradan oluşan kontenjana, 2014 Kırkpınar Başaltı Birincisi Hamza Köseoğlu alınacak.


Şampiyonlar Ligi'ne katılacak başpehlivanlar, memleketleri ve kulüpleri şöyle:


Fatih Atlı (Samsun - Samsun Büyükşehir Belediyespor)

İsmail Balaban (Antalya - Konyaaltı Belediyespor)

Abdullah Güngör (Samsun - İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Recep Kara (Ordu - Ankara Büyükşehir Belediyespor)

Orhan Okulu (Antalya - Muratpaşa Belediyespor)

Mehmet Yeşil Yeşil (Antalya - Ankara Büyükşehir Belediyespor)

Faruk Akkoyun (Kocaeli - Kocaeli Büyükşehir Belediyespor)

Hamza Köseoğlu (Erzurum - Ankara ASKİ)
#YAĞLI GÜREŞ
#ŞAMPİYONLAR LİGİ
#KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ
#KIRKPINAR BAŞPEHLİVANLARI
#FATİH ATLI
#RECEP KARA
#İSMAİL BALABAN
#ORHAN OKULU
#MEHMET YEŞİL YEŞİL
9 yıl önce