|

15 yıl sonra bir ilk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın davetlisi olarak yarın bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Cezayir’e Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan son ziyaret, 1999'da eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından gerçekleştirilmişti.

Yeni Şafak
11:14 - 18/11/2014 Salı
Güncelleme: 09:17 - 18/11/2014 Salı
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri ve iş adamları eşlik edecek.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret esnasında Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika ile görüşecek ve Başbakan Abdülmelik Sellal'ı kabul edecek.


Ziyaret kapsamında ikili ve heyetler arası görüşmelerin yanı sıra "Türkiye - Cezayir  İş Forumu" düzenlenecek. Ekonomi Bakanlığı’nın organize ettiği İş Forumu'nda Cezayir'de yatırım olanakları ve iş fırsatlarının ele alınması bekleniyor. Türk iş adamlarının Cezayir'deki toplam yatırımı 7 milyar dolar, iki ülke arasındaki ticaret hacmi ise 5 milyar dolar civarında. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliği ile bu rakamların yükseltilmesi planlanıyor.


Türkiye ve Cezayir heyetleri arasında yapılacak görüşmelerde enerji, savunma ve ekonomi alanlarında yapılmış işbirliği anlaşmalarının uzatılmasının ilk gündem maddesi olacağı belirtiliyor. 


Basın,  "Türkiye - Afrika İşbirliği Zirvesi" öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalabalık heyetle Cezayir'i ziyaret etmesinin önemine vurgu yapıyor.


Cezayir’e Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan son ziyaret, 1999'da eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından gerçekleştirilmişti.

#cumhurbaşkanı
#recep tayyip erdoğan
#cezayir
#Türkiye Cezayir İş Forumu
#türkiye
9 yıl önce