|

Yemen'de Bağımsızlık Günü'nün 47. yılı

Yemenliler, İngiliz askerlerinin eski "Güney Yemen" topraklarından çekilmesinin 47. yıl dönümünü kutluyor.

Yeni Şafak
15:30 - 30/11/2014 Pazar
Güncelleme: 13:35 - 30/11/2014 Pazar
AA
Kültür Bakanlığı'nın başkent Sana'da düzenlediği ''Bağımsızlık günü'' etkinliği, ülkenin son dönemde içinde bulunduğu "siyasi çekişmelerin" gölgesinde geçti.


Sana'daki Kültür Evi'nde düzenlenen kutlama törenine, bürokrat ve bakanlık çalışanlarının yanı sıra bazı davetliler katıldı. Törende konuşmaların ardından marşlar çalındı ve tiyatro oyunları sahnelendi.


Öte yandan "Güney Yemen'de" bugünlerde yeniden ''ayrılık'' talepleri dile getirilirken, başkent Sana'daki törende yapılan açıklamalarda ''birlik ve beraberlik'' mesajları verildi.


Kutlamalara katılan siyasi aktivistlerden Salih Saad, "Yemen halkı bağımsızlığı sembolize eden bu günde şu an dillendirilen ayrılık fikirlerini, sahip olduğu bilgelik ve diyalog eksenli yaklaşımıyla çözüp birlik ve beraberliği sağlayabilecek yüceliktedir'' şeklinde konuştu.


Tarihi günün odağında yer alan "Güney Yemen"in merkezi Aden kentinde ise büyük bir kutlama yapılması bekleniyor.


Bölgeyi işgal eden ve 1967'ye kadar Yemen'i güney ve Hadramut bölgesinde küçük sultanlıklarla yöneten İngiltere, 30 Kasım 1967'de ülkeyi terk etmişti. Bunun ardından ülke 1990'lı yıllardaki birleşmeye kadar Kuzey ile Güney Yemen adı altında 2 ülke olarak yönetilmişti.
#Yemen
#30 Kasım bağımsızlık günü
#Salih Saad
9 yıl önce