|

Bu bizim sevdamız

Mersin'de çekimlerine başlanacak olanı 'Bu Bizim Sevdamız' filminin lansmanı renkli görüntülere sahne oldu.

Yeni Şafak
10:20 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:27 - 1/12/2014 Pazartesi
DHA
Bir otelde düzenlenen lansmana Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ressam Ahmet Yeşil, Mustafa Alabora, Eşber Yağmurdereli, yönetmen Neşe Akkuş, proje sahibi ve filmin senaristi Selçuk Şahin Polat ve davetliler katıldı. Lansmanda söz alan filmin senaristi Şahin, "Doğumuzda Altın Koza, batımızda Altın Portakal var, ama ortada biz köy kent olarak yaşayıp duruyoruz. Bizde de bir neden Altın Narenciye Film Festivali olmasın. İşte bizim filmimiz bunun ilk adımı sayılabilir. Biz doğal platformu ve doğal olguları kullanarak, buna aşk hikayesini de dahil ederek bir çalışma yapacağız" dedi.

Yönetmen Alfred Hitchcock'tan bir alıntı ile söze başlayan film oyuncularından Mustafa Alabora ise, "Ben 90-95 dakikada hayatın sıkıcı taraflarını atıp eğlenceli taraflarını kullanarak film yapıyorum diyor Hitchcock. Türk sinemasındaki en büyük sorun bunun tersini yapmasıdır. Hayatın eğlenceli taraflarını atıp sıkıcı taraflarından film yapıyorlar. Eğlence bazı insanlarda hafif ve küçük algılanıyor. Tam tersi eğlence insana ait bir şeydir. Çünkü eğlencenin içinde zeka vardır. Şimdi bu filmin profesyonel kadrolar ile sinemaya kazandırılması gerek. Eğer gerçekten bu filmin gerçekleşmesini istiyorsanız, eller cebe" dedi.

4 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından Mayıs 2015'te çekimlerine başlanacak olan film, odağında bir aşk hikayesi olan, kültürel zenginliklere, farklı türde yaşam biçimlerinin sağladığı sosyal yararlara ve dezavantajlı gruplara dikkat çeken bir kurgu çerçevesinde çekilecek. Mersin'in narenciyesinden kültürüne, tarihi mekanlarından sosyal yaşamına kadar bir çok özelliğini gösterecek olan filmin çekimleri 5 haftada bitirilerek 2016 Ocak ayında vizyona girecek.

Kızkalesi, Yumuktepe, Pompeipolis ve Şehir Mezarlığı gibi Mersin'in tarihi ve simgesel mekanlarında çekimleri yapılacak 110 dakikalık 'Bu Bizim Sevdamız' filminin kadrosunda Mustafa Alabora, Halit Ergenç, Menderes Samancılar, Asuman Çakır, Nazan Diper, Zafer Diper ve Cansu Fırıncı yer alıyor.


 
#Mustafa Alabora
#Halit Ergenç
#Menderes Samancılar
#Asuman Çakır
#Nazan Diper
#Zafer Diper
9 yıl önce