Ramazan özel sayfa
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
WhatsApp kullanıcılarını kaybetmemek için çırpınıyor: Gazetelere tam sayfa ilan verdiler
Teknoloji
WhatsApp kullanıcılarını kaybetmemek için çırpınıyor: Gazetelere tam sayfa ilan verdiler
Mesajlaşma platformu WhatsApp’ın kullanıcılarına dayattığı “yeni gizlilik sözleşmesi” sonrası milyonlarca kişi diğer uygulamalara yönelirken, bu durumu engellemek isteyen WhatsApp, kendileri için büyük bir pazar olan Hindistan'da, internet sitelerine ve gazetelere tam sayfa ilan verdi.
Diğer
WhatsApp da yasalara uyacak
Ekonomi
WhatsApp da yasalara uyacak
Rekabet Kurulu’nun, WhatsApp’ın kişisel verileri Facebook ile paylaşımını denetleyebileceğine ilişkin karar uzmanlar tarafından yasal olarak değerlendirildi. MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Altınbaş “WhatsApp, özel hayatımızı ve mahremiyetimizi korumamıza, özgür irademiz ile yapacağımız seçime saygı duymak yerine sunduğu hizmeti kullanabilmek için kişisel verilerimizin ticarileştirilmesine zorunlu onay getirmektedir” dedi.
Yeni Şafak
Bangladeşlilerin tercihi de BİP oldu: 92 basamak yükseldi
Dünya
Bangladeşlilerin tercihi de BİP oldu: 92 basamak yükseldi
Mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın ‘yeni sözleşme dayatması’ sonrası yerli uygulama BİP’e olan yoğun ilgi ülke sınırlarını aştı. Türkiye'nin iletişim ve yaşam platformu BİP, Bangladeşli kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen uygulama oldu. BİP, uygulama mağazasında 92 basamak birden yükseldi.
AA
Rekabet Kurulu WhatsApp'ın kişisel verileri Facebook ile paylaşımını denetleyebilecek
Gündem
Rekabet Kurulu WhatsApp'ın kişisel verileri Facebook ile paylaşımını denetleyebilecek
Rekabet Kurulu'nun WhatsApp'a açtığı soruşturmaya ilişki açıklama yapan MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Altıntaş KVKK Danışmanlık Kurucusu Kerim Altıntaş; "Söz konusu soruşturma nezdinde Kurul, WhatsApp'ın kullanıcılardan elde ettiği kişisel verileri Facebook ile paylaşıp paylaşmadığını denetleyebilecek. Aynı zamanda kullanıcılara veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğuna ilişkin geri bildirimlerde bulunup bulunulmadığına da bakılacaktır. WhatsApp, özel hayatımızı ve mahremiyetimizi korumamıza, özgür irademiz ile yapacağımız seçime saygı duymak yerine sunduğu hizmeti kullanabilmek için kişisel verilerimizin ticarileştirilmesine zorunlu onay getirmektedir" dedi.
AA
Dijital faşizm kabul edilemez
Hayat
Dijital faşizm kabul edilemez
Geçtiğimiz yıl 25 bin kişiyle Whatsapp alışkanlıkları üzerine araştırma yapan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Whatsapp’ın Türkiye’deki kullanıcılarına dayattığı sözleşmeyi dijital faşizm olarak yorumluyor.
Yeni Şafak
WhatsApp krizi erteledi
Teknoloji
WhatsApp krizi erteledi
Türkiye’deki kullanıcıları, gizlilik sözleşmesini 8 Şubat’a kadar imzalamaya zorlayan WhatsApp tepkiler üzerine geri adım attı. Güncelleme tarihini 15 Mayıs’a ertelediğini duyuran WhatsApp, açıklamada, Facebook ile veri paylaşmayacağını öne sürdü.
Yeni Şafak
WhatsApp kullanıcıların hangi verilerini topluyor?
Teknoloji
WhatsApp kullanıcıların hangi verilerini topluyor?
Diğer bütün uygulamalar gibi WhatsApp, kullanıcıların verilerini topluyor. WhatsApp hangi verileri topladığını kullanıcılara görme imkanı da veriyor. Siz de uygulamanın hakkınızda neleri bildiğini öğrenebilirsiniz. İşte adım adım WhatsApp'ın hangi verilerini topladığını görmenin yolu...
Diğer
WhatsApp geri adım attı: 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek
Teknoloji
WhatsApp geri adım attı: 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek
WhatsApp'tan gizlilik sözleşmesiyle ilgili yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Şimdi, insanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek" ifadelerine yer verildi.
Yeni Şafak

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunundaki amaçlar ile sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.