Logo... Politika...

Ecevit eleştirilere bozuldu



 

Başbakan Ecevit, devletin kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, bazı çevrelerin ve bir kısım medyanın devleti acz içinde göstermesi görevlilerin moralini bozuyor" dedi.
 


 



A nkara- Başbakan Bülent Ecevit, deprem bölgesinde devletin, özel sektörün de olanaklarıyla kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, "Buna rağmen bazı çevrelerin ve bir kısım medyanın devleti acz içinde göstermesi görevlilerin moralini bozuyor" dedi. Devletin diğer örgütleriyle Silahlı Kuvvetler'in tam bir uyum içerisinde çalıştığını kaydeden Ecevit, ordudan sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilanı konusunda bir isteğin gelmediğini bildirdi.

Başbakan Ecevit, Başbakanlık'ta deprem bölgesindeki kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Deprem dolayısıyla bazı karayollarının kapandığını, Yalova, Sakarya ve Kocaeli ile telefon bağlantısının kesildiğini anlatan Ecevit şunları söyledi: "Bu eksikliklerin giderilmesiyle birlikte çalışmalarda büyük bir canlılık başladı. Buna rağmen, bazı çevrelerin ve bir kısım medyanın devleti acz içinde göstermesi görevlilerin moralini bozuyor. Devlet görevlileri içinde yakınları can tehlikesiyle karşı karşıya durumda ve enkaz altında olduğu halde gecelerini gündüzlerine katarak çalışan görevliler var. Onların moralini bozmaya kimsenin hakkı yok."

Tüpraş yangını kontrol altında

Başbakan Ecevit, depremin etkisiyle TÜPRAŞ`ta başlayan ve çok büyük tehlike taşıyan yangının tamamen kontrol altına alındığını da bildirdi. TÜPRAŞ`taki yangına müdahalede Türkiye'deki sivil toplum örgütleri, TÜPRAŞ görevlileri ve bu konuda uzmanlığı olan yabancı ekiplerin büyük katkılarda bulunduğunu anlatan Ecevit, yangının önümüzdeki bir kaç gün içinde tamamen söneceğini söyledi. Başbakan Ecevit, "Böylelikle İzmit körfezi çok büyük bir tehlikeden kurtulmuştur" diye konuştu.

'Olağanüstü hal gerekli değil'

Olağanüstü hal ilan edilmesi önerilerini de değerlendiren Ecevit, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesiyle sağlanan yasal olanakların yeterli olacağı kanısına vardıklarını belirterek, "Bütün devlet organları arasında tam bir uyum var, çalışıyor. O bakımdan olağanüstü hal uygulamasına şu aşamada gerek görmedik. Bundan sonra da gerek olmayacağını sanıyoruz" dedi.

'Ordudan teklif gelmedi'

Bir gazetecinin "Askeri kanattan sıkıyönetim ya da olağanüstü hal ilan edilmesi yönünde gelen bazı görüşler var" sözleri üzerine Ecevit, "Hayır asker kanadından öyle bir istek kesinlikle gelmedi, gelmiş değil. Nereden çıkıyor bilmiyorum" dedi. Ecevit, bunun bir televizyon kanalında emekli bir organeral tarafından ifade edildiğinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Bir emekli generalden... Ama Silahlı Kuvvetler'den böyle bir istek kesinlikle gelmiş değil."



Geri


 
|| ANASAYFA || GÜNDEM || POLİTİKA ||
|| EKONOMİ || DÜNYA || YAZARLAR ||
|| LİNKLER || SERBEST KÜRSÜ ||
|| YENİ ŞAFAK'a Mesaj || ABONE OL ||

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED