YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan

  Arşivden Arama

  I Explorer Kullanıcıları, TIKLAYIN.

 


Demirel: 28 Şubat 76 yıllık

28 Şubat'ı kayıtsız şartsız savunan Demirel, gelen yoğun eleştiriler üzerine, her zaman yaptığı gibi 'sorunu' zamana yaydı ve "28 Şubat, TC kurulduğunudan beri var" dedi.

ANKARA- Düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat sürecini sahiplenen ve kayıtsız şartsız savunan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yoğun eleştiri alınca, her zaman yaptığını tekrarladı ve eleştiri odağı olmaktan kurtulmak için tüm Cumhuriyet tarihine '28 Şubat' damgası vurdu. Demirel, TRT 1'de yayınlanan "Politikanın Nabzı" programında "28 Şubat devam ediyor" sözüne ilişkin açıklamalar yaptı. Demirel, "Herkes vatandaşların dini duygularını istimara kalkmasa, birtakım çevreler ve mihraklar camiye, okula, kışlaya girmese, o zaman Türkiye rahat olur, dinden de uzaklaşmış olmaz. İşte budur 28 Şubat. 28 Şubat'ın söylediği budur. 28 Şubat devam ediyor mu? Ediyor. Niye devam ediyor, Laik devlet devam ediyor" dedi. Bununla yetinmeyen Demirel, "Zaten 28 Şubat bugün var değil, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri var" ifadelerini kullandı.

"İstemem, cebime koy..."

Türkiye'nin eninde sonunda başkanlık sistemine gideceğini kaydeden Demirel, "Öyleyse gelin mekanizmalarda değişiklik yapın. Mahkeme kadıya mülk değil. Hiçkimse ikame edilemez değil. Bunları en iyi bilen benim. Ben bunların bütün inişleri çıkışlarını görmüşüm. Türkiye eninde sonunda buraya varacak" diye konuştu.

'Uzatmalı' diye dalga geçerler

Demirel, şöyle devam etti: "Ama bugün parlamento diyorsa ki, ben hazır değilim başkanlık siteminin tartışılmasına. O zaman parlamento diyebilir ki, hiçbir şeyi değiştirmiyorum. Buna göre yapar. İkinci hal, ben dedim ki, hazır değilseniz parlamento olarak, ki o anlaşılıyor, iki defa 5 yıl yapın. Çünkü, 7 yıl çok. Üçüncü şekli, efendim seçme ile uzatma arasında ne fark var? Seçilip oturduktan sonra yapılabilecek eleştirileri düşünüyorum. O, cumhurbaşkanının gücünü yarıya indirir. (Uzatmalı) diye eleştiriler başlar. Onun için, attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor, orada. Zaten uzatma yapabilecek gücü varsa, seçim yapacak kadar gücü de olur. Bunları parlamentodaki liderler düşünüp taşınıp, hangi şekil onlara uygun gelirse onu yapacaktır. Yine söylüyorum, benim herhangi bir talebim olmaz. Yalnız, ben bu işin içinde yokum diyemiyorsam, 50 senedir devletin hizmetindeyim, sanki 50 sene hizmetten bıkmışım, kaçıyormuşum gibi bir töhmetin altında kalmam. Hizmetten kaçmıyorum. Onun icabını düşünmek benim dışımda. Eğer parlamentodaki liderler benim hizmetimden ülkenin yararlanması kanaatindeyseler icabını yapacaklardır". Demirel, bir soru üzerine, anayasa değişiklikliğinin geçici bir maddeyle yapılabileceğini kaydetti.

 




Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...