|
Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 90.63'ünün Apo'nun Ecevit döneminde yakalanmasının kendi siyasi tercihlerini etkilemeyeceği görüşünde.
|
stanbul'da yapılan bir kamuoyu araştırmasında halkın önemli bir kısmının Öcalan'ın yakalanmasında hükümetten ziyade asker ve emniyet teşkilatının etkili olduğunu düşündüğü ortaya çıktı. Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 90.63'ünün Apo'nun Ecevit döneminde yakalanmasının kendi siyasi tercihlerini etkilemeyeceği görüşünde. GENAR Araştırma Şirketi, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasıyla birlikte başlayan süreçte vatandaşın zihnindeki muhtemel değişmeleri tespit etmeye yönelik bir araştırma gerçekleştirdi.
Tercihlerimiz değişmedi
"Öcalan'ın yakalanmasında en büyük pay hangi kuruma ait?" sorusuna deneklerin yüzde 31.60'ı "Hükümet, ordu ve emniyet" derken, yüzde 25.60'ı "Milli Güvenlik Kurumu", yüzde 10.30'u "Emniyet Teşkilatı", yüzde 9.70'i "Ecevit Hükümeti", yüzde 22.80'i ise "Yorum yok" cevabı verdi. "Apo'nun yakalanması ile birlikte siyasi tercihinizde bir değişiklik oldu mu?" sorusuna ise deneklerin yüzde 90.63'ü "hayır" derken, yüzde 9.38'i ise "evet" cevabı verdi. "Geniş kapsamlı bir pişmanlık yasası çıkmasını ister misiniz?" sorusuna ise deneklerin yüzde 51.40'ı "evet", yüzde 48.60'ı ise "hayır" cevabı verdi.
(Abdullah MURADOĞLU)
|