YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Kültür

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan
Dizi...

  Arşivden Arama


Perdeler aralandı

İstanbul Şehir Tiyatroları ve İstanbul Devlet Tiyatrosu, yeni sezon için hazır. Açıklanan repertuarlarla aralanan perdeler Ekim ayında açılacak.

İstanbullu tiyatroseverler için beklenen gün yaklaşıyor. Ekim ayı içinde "perde" diyecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2000-2001 Tiyatro Sezonu repertuarları belli oldu. Yeni sezonda İDT 17, Şehir Tiyatroları 31 oyunla seyirci karşısında olacak.

ŞT "yerli" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2000-2001 sezonunda 31 oyun ile izleyicilerinin karşısına çıkacak. 1 Ekim 2000'de perdelerini açacak Şehir Tiyatroları'nın repertuvarında, 19'u yerli, 12'si klasikleşmiş yabancı oyun yer alıyor. Şehir Tiyatrolarının yeni sezonda sahneleyeceği oyunlar şunlar: Romeo ile Jüliet, Bahar Noktası, Troilos ile Kressida, Woyczek, Hepsi Oğlumdu, Mankurt ya da Gün Olur Yüzyıl Sürer, Sabaha Az Kala, Çın Sabahta, Arslana Benzer, Aşk Haftası, Aşk-ı Memnu, Derya Gülü, Şu Bizim Evliya Çelebi, Hürrem Sultan, Kadın ile Memur, Kafkas Tebeşir Dairesi, Kapıyı Aç, Kedi, Kendi Gök Kubbemiz, Kuyruklu Yıldız Altında, Lüküs Hayat, Misyon, Önce İnsan, Pembe Konağın Gelinleri, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Batı Rıhtımı, Atatürk ve Çocuk, Oyuncaktaki Sır, Tembel Memiş, Düşlere Sobe, Sihirli Flüt.

Devlet Tiyatroları da hazır

İstanbul Devlet Tiyatroları perdelerini 10 Ekim Salı günü açacak. Ekim ayında Tuncer Cücenoğlu'nun "Şapka", Toygun Orbay'ın "Mat" ve Vüs'at O. Bener'in "Ihlamur Ağacı"nın, Kasım ayında ise; Albert Camus'un "Caligula", Christy Brown'un yazdığı ve Lale Eren'in oyunlaştırdığı "Sol Ayağım", Serpil Tamur'un yönettiği "Kaktüs Çiçeği" ve Ronald Harwood'un ünlü oyunu "Kuartet"in prömiyeri yapılacak. Yılmaz Onay'ın yönetmenliğini yaptığı Euripides klasiği "Troyalı Kadınlar" ve Hans Fallada'nın "Küçük Adam Ne Oldu Sana?" adlı oyunları da yeni sezonun yeni oyunları.

2000-2001 tiyatro sezonunda, geçtiğimiz sezondan 7 oyun sahnelenmeye devam edecek. Martin Mcdonagh'ın "Leenane'in Güzellik Kraliçesi", Noel Coward'ın ünlü eseri "Özel Hayatlar" Rainer Hachfeld'in "Ketçaplı Spagetti", Edmond Rostand'ın "Cyrano de Bergerac"ı, Mehmet Baydur'un "Güne Bakan Cam Kırıkları" oyunu, Tarık Buğra'nın "Patron" oyunu ve Bilgesu Erenus'un "Kırmızı Kara Ağaç" oyunu da bu sezon sahnelenmeye devam edecek oyunlar arasında yer alıyor.

Kültür Servisi


Kağıda basmak için tıklayın.

Altın Portakal'a doğru
Ann Chamberlinn'in başlattığı "sultan romanları", kitap piyasasını ele geçirdi. Safiye Sultan'la başlayan furya, diğer sultanlarla devam ediyor.
Devlet Tiyatrosu sanatçılarına izin
Kültür Bakanı İstemihan Talay, sanat dünyasında büyük tartışmalara yol açan dizi yasağına son noktayı koydu. Talay tarafından verilen şartlı izne göre, devlet tiyatrosu sanatçıları, "görevlerini aksatmadıkları sürece" istedikleri dizide rol alabilecekler. Konservautar Mezunları Dayanışma Derneği ve Tiyatro Oyuncuları Birliği adına bir grup sanatçı, Kültür Bakanı İstemihan Talay'la, devlet tiyatrosu sanatçılarının dışarıda çalışma koşullarını düzenleyen genelgeyi tartışarak dizilerde oynamaları için açıkça izin istedi. Talay'ın şartlı izni TV'nin sevilen dizilerinde rol alan sanatçıları sevindirdi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...