|
|
 |
Sabancı: Hükümet uzlaşma sağlamadı
Enflasyon hedeflerine uymamakla suçlanan işadamı Sakıp Sabancı, asıl suçlunun her kesimi biraraya getirmeyen hükümet olduğunu söyledi.
İSTANBUL- Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, hükümetin, uygulanan programın hedefleri doğrultusunda, toplu sözleşmelerde işçi-işveren ilişkileri konusunda görevini yapmadığını ve yapmamaya devam ettiğini savundu. Sabancı, "Bütün kesimleri bir yere toplayıp, 'Hep beraber ahdettik, enflasyon indirmek zorundayız' demediler, dememeye devam ediyorlar" dedi.
CarrefourSA Vega'nın resmî açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sabancı, bir gazetecinin, "Siz programı desteklemek için söz verdiniz" demesi üzerine de konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bozulmasın bu ortaklık diyeceğim ama diyorum ki 'Ey hükümet, IMF'nin gelen adamlarına da başka yerlere de iyi numune vereceksek, hepimiz beraberiz' bunu göstermemiz lazım"
Yüzde 25'te ahdedeceğiz
Sabancı şöyle devam etti: Göstermenin de yolu, ücretleri bir sene için ne olursa olsun yüzde 25'den fazla artırmayacağız. Kim diyecek bunu? Bizler diyeceğiz. Benden ücretleri isteyecek sendikacılar bir sene için (Biz de yüzde 25'den fazla artırmayacağız) diyecek. Kiralar da faizler de fazla artmayacak. Hepimiz bir sene için yüzde 25'de ahdedeceğiz. Hiçbir şey yapmadık duruyoruz. Konu, işçi-işveren, yapanla alanın arasına bırakıldı."
|
 |
|