YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


FP: Bahçeli 'akbaba' gibi

MHP lideri Bahçeli'ye FP'nin kapatılacağı bilgisini nereden aldığını soran FP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu, "Sağ partiler gitsin meydan bana kalsın. Bu akbaba tutumudur" dedi.

ANKARA- FP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, 'FP kapatılacak, seçime hazır olun' dediğini öne sürerek, "Bahçeli'nin tutumu akbaba tutumudur" dedi. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Bahçeli'ye bu bilgileri nereden aldığını soran Bekaroğlu, "Sayın Bahçeli'nin bu davranışı Anayasa'nın 138. maddesine göre suçtur. Siyasi etikle bağdaşmayan bu davranış aslında siyaseten bitmenin bir işaretidir. Bahçeli, siyasi rakiplerini siyaset dışı yollarla devre dışı bırakarak siyaset sahnesinde kalmak istiyor. 'FP olmasın, DYP ve ANAP olmasın, ben oturayım' diyor. İyi o zaman bir kararname çıkartalım, bir tek MHP kalsın, Bahçeli 'Devlet'imiz olsun... Bahçeli'nin tutumunu ayıpladığımızı ve bu tutumun akbaba tutumu olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

AB'ye boyun eğerlerse Yüce Divan'a giderler

Ekonominin IMF'ye, dış politikanın Dışişleri bürokratlarına bırakıldığını iddia eden Bekaroğlu, anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Ceza Yasası ve bu ekonomik şartlarla AB'ye girilemeyeceğini belirterek, "Korkarım Avrupa bizden başka şeyler de isteyecek, 'Ege, azınlık hakları, Güneydoğu, Kıbrıs' diyecekler. Başbakan ve Dışişleri Bakanı 'verdik gitti, yeter ki görüşmeler sürsün' derlerse Yüce Divan'lık bir suç işlerler. Gensoruyu davet ederler" dedi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Baba'ya en baba madalya

Af ve idam uyarısı
Asparagas 'Demirel listesi'
ANKARA- Siyaset kulislerinde son iki gündür, meçhul bir el tarafından ortaya atılan bir liste tartışılıyor. İddiaya göre gününü Güniz Sokak'ta dinlenerek geçiren Süleyman Demirel, önümüzdeki aylarda 'Yeni Demokrasi Partisi' adını verdiği bir parti kuracak ve yine kamuoyuna servis edilen listedeki isimler de partinin kurucusu olarak görev yapacak. Liste, Demirel'e yakın isimler tarafından yalanlanırken, listede isimleri yer alan bir çok kişi de böyle bir oluşumun içinde olmadığını açıkladı. Maliye Bakanı Sümer Oral, Devlet Bakanı Edip Safter Gaydalı, DYP Denizli Milletvekili Mehmet Gözlükaya ve Giresun Milletvekili Rasim Zaimoğlu, böyle bir oluşum içinde olamayacaklarını belirterek, "Bu kasıtlı hazırlanmış bir listedir" dediler. Listede, İbrahim Gürdal, Işılay Saygın, Mehmet Ağar, Necmettin Cevheri, Rıza Akçalı, Evren Bulut, Meral Akşener, Yaşar Topçu, Cemal Özbilen ve Ayvaz Gökdemir'in yanısıra Meclis dışından Tuğrul Türkeş, Arif Ahmet Denizolgun, Uğur Aksöz, Yalım Erez, İmren Aykut, Cavit Çağlar, Mehmet Köstepen, Nafiz Kurt, Güneş Müftüoğlu, Sedat Aloğlu ve Yıldırım Aktuna gibi isimler yer alıyor.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...