YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Ekonomi

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Hırsızlara af yok

Yolsuzlukla Mücadele Derneği yolsuzluk yapanların aftan yararlanmaması için, Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay'ın 12 Kasım'daki "Yolsuzluğa ve talana hayır etabına" destek verecek.

Yolsuzlukla Mücadele Derneği, hükümetin icraatlarını protesto etmek için Yalova'dan Ankara'ya yürüyen Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay'a destek çıktı. Dernek, Akay'ın 12 Kasım'daki "Yolsuzluğa ve talana hayır etabına" destek verecek.

Yolsuzlukla Mücadele Derneği Başkanı Dr. Mahmut Koçak, geniş halk kitlelerinin yolsuzlukla mücadele konusunda şuurlandırılması gerektiğini belirterek, "Yasal düzenleme oluşturulması için siyasilere kamuoyu baskısı yapılmalı.

Cumhurbaşkanımız'ın gündeme getirdiği Siyasi Partiler Yasası bu alanda yapılacak şeffaflaşma için ilk adım olabilir" dedi. Bankalar operasyonuna da değinen Koçak, bankaların içini boşaltanların afdan yararlanacağı endişesi taşıdıklarını söyledi.

Koçak, "Bu kadar parayı hortumlayanlar, milletin parasını çalanlar aftan yararlanacak diye korkuyoruz. Yapanın yanına kar mı kalacak?" diye sordu.

'Alo yolsuzlukla mücadele' hattı

Koçak, yolsuzlukla mücadele için tüm vatandaşlara çağrıda bulundu. Her türlü bilgi, belge ve iddiaların kendilerine ulaştırılmasını isteyen Koçak, "Alo yolsuzlukla mücadele faksı uygulaması başlattık.

Vatandaşlarımız bize 0 800 314 79 09 No.'lu faks numarasıyla ulaşabilirler. Bize ulaşan bilgileri ilgili bakanlıklar, kurumlar ve cumhuriyet savcılıklarına bir üst yazıyla ulaştırıyoruz" dedi.

Enflasyon mahcup etti

"Öte yandan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Yalova'dan Ankara`ya başlattığı ve 29 günde tamamlamayı planladığı 450 kilometrelik "Sendikal Haklar ve Düşük Ücret Zammını Protesto" yürüyüşünü sürdürüyor. Akay, "İnsanca Yaşama Hakkı" adını taşıyan Bolu Dağı-Bolu etabına başladı.

Resul Akay, burada yaptığı açıklamada hükümetin enflasyonla mücadelesine değinirken, Ekim ayı enflasyon rakamlarının da hükümeti mahçup ettiğini savundu. Akay, "10 aydan bu yana enflasyon artışına gerekçe arayanlar, bakalım bu sefer enflasyon artışına ne gerekçe bulacaklar?" diye sordu.

Okuyan'a şarkı besteledi

Bu arada Kamu-Sen Başkanı Akay, Ankara'ya yaptığı yürüyüşün en zorlu etabı olan Bolu Dağı'nı aşarken sağlık sorunları nedeniyle bir ambulans aracı takip etti. Boludağı'nın havasından etkilenmemek için de gaz maskesi takan Akay, Bolu Dağı'nda yürürken Yaşar Okuyan ve Mesut Yılmaz için beste yaptı.

Akay, "Güz gülleri gibiyim hiç rahat yaşamadım. Ne Yaşar'a yarandım, hiç Mesut olamadım" sözlerinden oluşan şarkısını okudu. Akay, Bolu Dağı trafiğini tek şeride düşürdü.

 


Kağıda basmak için tıklayın.

 

 

 


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim | Dizi
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED

Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...