Çörtük mal sattı
Bayındır Holding, Romanya'da krize giren bankasını kurtarmak için Türkiye ve Romanya'daki malvarlıklarını satarak 90 milyon dolarlık kaynak oluşturdu.
Türkiye'deki batan bankalardan sonra krize giren Bayındır Holding'in sahibi Kamuran Çörtük'ün Romanya'daki bankası Banco Turco Romana da zor günler yaşıyor.
Romanya hükümeti'nin Türkiye'den konu ile ilgili yardım istediği belirtilirken dün Bayındır Holding'den yapılan yazılı açıklamada Banco Turco Romana'da likidite sorununu tamamen çözmek için, Türkiye'deki malvarlıklarının önemli bir kısmını elden çıkarılarak 90 milyon dolarlık kaynak oluşturulduğu ve bu kaynağın Romanya'ya aktarılması ile sorunun en kısa sürede çözülmesini hedeflediğini bildirildi.
Bayındır Holding, yaptığı yazılı açıklamada, BTR hakkında basında ortaya atılan iddiaların da asılsız olduğunu savundu.
Romanya yardım istedi
Bu süreçte yapılması gereken bir başka konunun da, bu paniğin ve zedelenen güven ortamının Romanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilere zarar vermesini engellemek olduğuna işaret edilen açıklamada, bu nedenle gelişmelerle ilgili grup tarafından Türk hükümetine bilgi verildiği ve bu konuda destek olunmasının istendiği vurgulandı.
Açıklamada, "Bu çerçevede Türk hükümetinin ilgili makamları konuyla yakından ilgilenmişler, Rumen hükümetiyle de temasa geçerek, sorunun Bayındır Grubu tarafından en kısa sürede çözüleceğini bildirmişlerdir'' denildi.
|