YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Gündem

 
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Dünyayı ayağa kaldırdı

Arsenal'i penaltılarda deviren Galatasaray tüm dünyayı adeta salladı. Muhteşem zaferin ardından dünyanın dört bir tarafında sevinç gösterileri yapıldı. Taraftarlar Türk bayrakları ve Galatasaray bayraklarıyla sokaklara döküldü.

UEFA Kupası final karşılaşmasında Galatasaray'ın İngilizler'in güçlü takımı Arsenal'i penaltı atışlarında atılan gollerle mağlup etmesi, uzak kıta Avustralya'da yaşayan Türkler'i sevince boğdu. Melbourne ve Sydney'deki Türkler, tarihî zaferin yaklaştığı maçı seyretmek için geceyi uykusuz geçirdi. Maçın hemen sonrasında sabah saat 06.30'da caddeleri dolduran Türkler, trafiği ve kuralları alt üst etti. Avustralya polisinin coşkulu kalabalığa mani olma çabaları boşa gidence polis çareyi, Galataray'ın haklı galibiyetiyle adeta zafer sarhoşu olan Türkler'in araç konvoylarına eskortluk etmekte buldu.

KKTC'DE SEVİNÇ BİTMİYOR

Büyük meydanlarda kurulan dev ekranlarda, belli başlı otellerin bahçelerinde ve evlerinde maçı izleyen Kıbrıs Türkleri, maçın bitmesiyle beraber, sokaklara dökülerek Türkiye, KKTC ve Galatasaray bayraklarıyla marşlar söyleyip horon teptiler. Özellikle üniversitelerin bulunduğu Girne, Lefkoşa ve Magosa'da Türkiyeli öğrencilerin çoğunlukta bulunduğu gruplar, kent meydanlarında sevinç gösterilerine devam ediyorlar.

KOSOVA'DA ZAFER COŞKUSU

Galatasaray'ın tarihî zaferi, Kosova'nın başkenti Priştine'de olduğu gibi Prizren ve diğer merkezlerde de coşkuyla kutlandı. Kosovalılar, maçın bitiminden hemen sonra caddelere dökülerek, zaferin tadını çıkardı. Kosova'da görev yapan çok sayıda yabancı ülkenin askeri ve polisi ise tam bir şaşkınlık içinde.

YUNANLILAR TEBRİK ETTİ

Penaltı atışlarından sonra Galatasaray'ın 4-1'lik bir zafer elde etmesiyle birlikte sokaklara dökülen Batı Trakyalı Türkler, davul zurna eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi. Gümülcine'deki Türkler'in birçoğu, maçı, Gümülcine Galatasaraylılar Derneği Lokali'ndeki dev ekrandan izledi. İlk defa bir Türk takımının UEFA Kupası'nı kazanması, buradaki Türkler'i sevince boğdu. Gümülcine'deki Yunanlılar da Galatasaraylılar Derneği'ne gelerek tarihî zaferden dolayı tebrik etti. Kutlama ve coşku geç saatlere kadar sürdü.

HERKES BU SEVİNCE ORTAK OLDU

Kardeş ülke Türkiye'nin Galatasaray takımının zaferi Azeri ve Türk taraftarlarının yanısıra, çok sayıda milletvekili tarafından da büyük ilgiyle izlendi. Maçı, Sofya'da kurulan dev ekranların önünde izleyen Bulgaristan'daki soydaşlarımız ise, tarihî karşılaşmayı büyük coşku içinde izledi. Ellerinde sarı kırmızı renkli bayraklar ve flamalarla tezahürat yapan soydaşlarımız, maçın bitimiyle birlikte sokaklara döküldü.

Muhteşem zafer, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ABD'de de yankı buldu. 19. Geleneksel Türk Günü Yürüyüşü için New York'a gelen Kırım Türkleri'nin lideri Mustafa Cemiloğlu, Galatasaray'ın tüm Türkler'in gurur kaynağı olduğunu söyledi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Günday'ın çiftliği
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri, TESK Başkanı Derviş Günday'ın, TŞOF'un 'kamu gelirleriyle elde edilen' trilyonlarını nasıl usûlsüzce kullandığını ortaya çıkardı.
Karakuş senaryosu
Mumcu suikastının bir numaralı zanlısı itirafçı Yusuf Karakuş'un bundan 2.5 ay önce güvenlik birimlerince gizli bir yerde sorgulandığı öne sürüldü
Ölümüne seviniyoruz
Önceki geceden başlayan kupa kutlamalarında en az 5 kişi öldü, 100'ü aşkın kişi futbol magandalarının sevinci sonucu yaralandı.
MHP çözerse böyle çözer MHP'nin aff görüşmelerinde başörtüsü için meydanlarda verdiği sözü tumadığını belirten DYP ve FP'li milletvekilleri "Demek ki MHP'ye göre çözüm bu şekilde olacakmış" şekilnde tepki gösterdiler.

Zanlılardan dördü serbest bırakıldı
ANKARA- Ahmet Taner Kışlalı suikastıyla ilgili geçen Pazar gözaltına alınan zanlılardan 4'ü dün serbest bırakıldı. Gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesi olayı ile ilgili yürütülen operasyonlar sonucunda geçen hafta içinde yakalanan eski Selam gazetesi sahibi Hasan Kılıç'ın ifadeleri doğrultusunda Necdet Yüksel ve Ferhat Özmen gözaltına alındı. Gözaltı sayısı daha sonra Necdet Yüksel'in eşi Nimet Yüksel ile Ferhat Özmen'in eşi Feride Üzmen'in de yakalanmasıyla birlikte 9'a yükseldi. Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde 4 günden beri gözaltında bulunan zanlılardan Feride Üzmen, Nimet Yüksel, Fadime Gürsel ve Yavuz Demir, dün erken saatlerde Keçiören'ndeki Adli Tıp Kurumu'na götürülerek doktor kontrolünden geçirildi.Adli Tıp'ın ardından saat 10.00 sularında Ankara DGM'ye getirilen zanlılar, soruşturma savcısı Hamza Keleş tarafından yaklaşık bir saat süreyle sorgulandı. Sorgulama sonucu sanıkların 4'ü de, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Polisler tarafından yeniden TEM Şubesi'ne götürülen Üzmen, Yüksel, Gürsel ve Yavuz daha sonra evlerine gönderildiler. Halen gözaltında bulunan zanlıların sorgulaması sürerken, savcı Hamza Keleş, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy suikastlarıyla ilgili soruşturmaların birleştirildiğini söyledi. Soruşturmaların tek elden yürütülerek daha sağlıklı bir sonuca varılacağını kaydeden Üçok, her üç suikastla ilgili aranmakta olan kişilerin bulunduğuna dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde yeni gözaltıların olabileceğini belirtti.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...