ŞT'den Şile oyunları
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Şile Bezi Festivali'nde "Kadın ile Memur" ve "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı oyunlarla seyirci karşısına çıkacak. 27 Temmuz 2000 Perşembe günü saat 21.30'da "Kadın ile Memur", 28 Temmuz Cuma günü 21.30'da ise "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" Şile Stadyumu'nda sahnelenecek.
"Kadın ile Memur", bir devlet memurunun kendisini ziyarete gelen bir kadının kim olduğunu sorgularken bir anda kendi yaşamının ziyaretçi kadın tarafından sorgulandığını farketmesiyle birlikte yaşadıklarını konu alıyor.
Haldun Taner'in sevilen oyunu, "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" ise müzikal bir yorumla perde açıyor. Orhan Alkaya'nın rejisiyle sahnelenen oyun, kendi içinde geçen oyunla adeta Türk tiyatro tarihini anlatıyor.
|