T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Düzce 5.4'le sallandı

17 Ağustos Gölcük depreminde derinden sarsılan, 12 Kasım depreminde ise büyük zarar gören Yığılca ilçesi, 5.4'lük depremle bir kez daha sallandı. Balkondan atlayan 2 kişi yaralandı.

Düzce'nin Yığılca ilçesi önceki sabah 5.4 şiddetinde bir depremle sarsıldı. 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki deprem ve aylar süren artçı sarsıntılarla derin korku ve psikolojik travmalar yaşayan Yığılcalılar, önceki gece saat 03.41'de 5.4'lük depreme uykuda yakalandılar. Deprem Ankara, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te de hissedildi. Düzce'nin Yığılca ilçesinde meydana gelen 5.4 şiddetindeki deprem sırasında, Bolu kent merkezinde ve ilçelerde yaşayan vatandaşlar, deprem anında yaşadıkları prefabrike konut ve binalardan dışarı çıktılar. Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, Emniyet yetkililerinden kendine ulaşan ilk bilgilere göre, deprem anında paniğe kapılan 2 vatandaşın balkondan atlayarak yaralandığını ve yaralıların Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.

Can kaybı olmadı

Bolu Valisi Türker, Bolu ve Düzce'de can kaybının olmadığını belirterek, "Polis ve jandarma ekiplerimiz, bölgelerini tarayarak, hasar tespiti yapıyorlar ve can ve mal kaybı olup olmadığını araştırıyorlar" dedi. Bolu'da, deprem anında bulundukları yerlerden dışarı çıkan vatandaşlar korkudan uzun süre evlerine giremediler. Çok sayıda vatandaş, kent merkezindeki parklarda toplandı. Düzce merkezi ile Akçakoca ve Mudurnu'da da vatandaşların paniğe kapılarak sokağa çıktıkları bildirildi.



27 Ağustos 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED