T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Tüpraş yerliye, Petrol Ofisi yabancıya

Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, Tüpraş için yurtiçinde halka arz sürecinin başlatılacağını ifade etti. Bayar, Tüpraş'ın kamu payının yüzde 50'nin altına düşürüleceğini söyledi.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, Petrol Ofisi hisselerinin uluslararası yatırımcılara, Tüpraş hisselerinin yerli yatırımcılara sunulacağını açıkladı. Bayar, IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen'le yaptığı görüşme sonrası, Petrol Ofisi'nin uluslararası halka arzı için sunuşlar ve tanıtım turunun bu ay sonunda başlayacağını söyledi.

Bayar, Petrol Ofisi'nin uluslararası piyasalarda halka arzının hemen ardından Tüpraş için yurtiçinde halka arz sürecinin başlatılacağını ifade etti. Bayar, Tüpraş'ın özelleştirmeler yoluyla kamu payı yüzde 50'nin altına düşen ilk kamu kuruluşu olacağını kaydetti.

Bayar, Tüpraş'ın halka arzı kapsamında hisse senedine çevrilebilir nitelikte tahvil ihracı gerçekleştirilebileceğini de söyledi. Bayar, bu sistemin, 1987'de Kamu Ortaklığı İdaresi tarafından Petkim hisse senetlerinin halka arzı aşamasında kullanıldığını da hatırlatarak, "Bu sistemle daha kolay para bulunması sözkonusu olacaktır" dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanı, özelleştirme mevzuatının daha liberal hale getirilmesi için çalışmalar başlatılacağını da belirtti. Bayar, özelleştirme kapsamındaki kuruluşlarda emekli olacaklara tazminat ödemesi için Hazine'den kaynak talebinde bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

Diğer yandan, IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen, Londra'da düzenlenecek bir toplantıya katılıp, Türkiye ile ilgili görüşlerini anlatacağını söyledi.



12 Eylül 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED