T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T

ÇIRAĞAN SARAYI'NDA
Yılın düğünü

Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın küçük kızı Elif Erbakan ile Mehmet Altınöz, muhteşem bir düğünle dünya evine girdi.

Kapatılan Refah partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan (27) ile İşadamı Mehmet Altınöz (28) Çırağan Sarayı'nda görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

Dün gece Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen düğüne başta Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkan Yardımcıları Şevket Kazan , Oğuzhan Asiltürk, Ahmet Tekdal, olmak üzere iş ve siyaset dünyasından önemli isimler katıldı.

600 kişilik listede yer alan davetliler düğünün başlama saati olan 20'den bir saat önce Çırağan Sarayı'na gelmeye başladılar. Davetlilerin gelişleri saat 21'e kadar devam etti.

Gelinin babası Necmettin Erbakan Çırağan sarayı'na saat 20.30'da geldi.

Düğünü izlemeye gelen basın mensupları saray içerisine alınmazken, sadece bahçe kapısı önünde davetlilerin görüntüsünü almalarına izin verildi.

Kişi başına 80 dolara maloldu

-Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı düğünde korumalar adeta etten duvar ördü.

-Davetliler için zengin bir mönü hazırlanırken, davetlilere yerli meze çeşitleri, fırında içi pilav doldurulmuş tavuk göğsü dolması ve Osmanlı tatlı tabağı'ndan oiuşan menü ikram edildi.

- Çırağan sarayı'ndaki yılın düğününün kişi başı yaklaşık 80 dolara malolduğu öğrenildi. Bu 80 doların 50 doları yemek için ödenirken, geri kalan kısmı ise teferruatlar için harcandı.

-Düğün organizyonu için Bursa'dan özel bir ekip getirildiği öğrenilirken, davetliler Çigan müziği ile eğlendiler.

- Düğüne daha önce davetiye de belirtildiği şekliyle 9 yaşından küçük çocuklar da alınmadı.

Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan ve İşadamı Mehmet Altınöz balayı için Venedik' e gidecek.

Konukları kapıda karşıladı

Necmettin Erbakan ve eşi Nermin Erbakan ile küçük kızları Elif Erbakan'ın düğününe katılan tüm konukları kapıda karşıladı. Düğüne siyasi parti liderlerinden FP lideri Recai Kutan ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de katıldı. Mekke'de Dini nikahı kıyan Mekke Ümmül Kura Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdürrezak El Kubeysi de nikahta dua okudu.

Umre'de nişanlandılar

Bursa'nın tanınmış ailelerinden birinin oğlu olan Mehmet Altınöz, İşletme eğitimi gördü. Ardından İngiltere'de dil eğitimi gören Altınöz, ailesinin sahibi olduğu Altınöz Mobilya'nın başına geçti. Mehmet Altınöz ve Elif Erbakan Necmettin Erbakan'ın Umre ziyareti sırasında Mekke'de nişanlanmışlardı. Gelin Elif Erbakan'ın gelinliğinin tasarımını yine kendisinin yaptığı da belirtildi.

Düğüne davet edilenler arasında Endonazya eski Devlet Başkanı Habibi, İran eski Cumhurbaşkanı Rafsancani, Suudi Arabistan Kralı Fahd'ında yer aldığı kaydedildi.

Tayyip Erdoğan davet edilmedi

Kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kızının dün akşam Çırağan Sarayı'nda yapılan düğününe gidip gitmeyeceği sorulan Erdoğan, "Hayır" diye cevap verdi. Neden gitmeyeceği sorulan Erdoğan, "Siz davet edilmeyen yere gidermisiniz" diye karşılık verdi. "Davet edilmediniz mi? sorusuna ise Erdoğan, "Onu davet etmeyenlere sormak lazım" karşılığını verdi.

Öte yandan yenilikçi kanadın vitrininde bulunan Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, İsmail Kahraman gibi isimler ile yenilikçi il ve ilçe teşkilatları düğüne davet edilmezken, yenilikçi kanattan sadece Nazlı Ilıcak ve Azmi Ateş düğüne katıldı. Öte yandan düğüne Arap ülkelerinin liderlerinin de davet edildikleri öğrenilirken, bazı ülkelerin büyük elçileri ve misyon şefleri düğünde yer aldılar. Elif Erbakan ve Mehmet Altınöz çiftinin nikahları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından kıyıldı. Düğüne damat tarafının yakınlarının büyük ilgi gösterdiği gözlendi.


 
Amerikan Hastanesi'den ücretsiz sağlık taraması
Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi tarafından başlatılan kampanya sayesinde, artık isteyen herkes ücretsiz olarak diyabet, obezite ve hipertansiyon taraması yaptırabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Amerikan Hastanesi yetkilileri, halkı diyabet, obezite ve hipertansiyon hakkında bilgilendirmek için böyle bir kampanya başlattıklarını belirttiler. Kampanyadan yararlanmak isteyenler Endokrinoloji Metabolizma Bölümü ve diğer ilgili bölümlerde istedikleri testleri yaptırabilecekler. Diyetisyenler tarafından da bilgilendirilecek olan hastalar 21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan kampanyadan 08.30-13.00 saatleri arasında yararlanabilecekler. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan "Ücretsiz Halka Açık Tarama" Nişantaşı Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nda yapılacak.
Damar sertliğine önlem alın
Erişkinlerde görülen damar sertliği hastalığının çocuk yaşlarda ortaya çıktığını söyleyen, Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. Fethi Özbir, "Kalp ve beyin damarlarını etkileyen, buna bağlı olarak kalp krizlerine ve felçlere neden olan damar sertliği hastalığı çocuk yaşlarda başlar. Ancak hastalığın belirtileri, erişken dönemde ortaya çıkar" dedi. Damar sertliğine yol açan en önemli risk faktörlerinin diyet, hipertansiyon, sigara, şişmanlık, stres, yetersiz aktivite ve ailede kalp rahatsızlıkları olduğunu ifade eden, Küçükköy Duygu Hastanesi doktorlarından Dr.Özbir, "Erken çocukluk döneminde alınan bazı önlemler ile hastalık önlenebilir ya da en azından geciktirilebilinir. Bu önelemlerin başında yer alan beslenme alışkanlıklarının küçük yaşlarda düzenlenmesi önemli yer tutar. Katı yağlar yerine sıvı yağların, kırmızı et yerine beyaz etin veya balığın tercih edilmesini ve aşırı tuz alımının kısıtlanması buna yardımcı olabilir" diye konuştu. Düzenli yapılan egzersizlerin kan kolesterol düzeyini azalttığını hatırlatan Dr. Özbir, "Ailesinde 50 yaş üstünde kalp ve damar hastalığı şikayeti olan çocuklar önemli risk grubundadır. Bu çocuklar 5 yaşlarına girdiklerinde kolesterol ölçümü yapılmalıdır. Kolesterol düzeyleri yüksek olanlar yakın takibe alınmalıdır" dedi.
18 Haziran 2001
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED