T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


TERİM ÇİZMEYİ GİYDİ
Galatasaray'la iki defa, Fiorentina'yla bir defa yerle bir ettiği Milan, sonunda hayalindeki teknik direktörüne kavuştu. Müthiş kadrosuna rağmen UEFA'yı bile son anda yakalayan Milan, bütün geleceğini bir Türk'e emanet etti.
Transfer sezonu
Bayındırlık Bakanı Aydın, çok sayıda kişinin MHP'ye geçmek için müracaatı bulunduğunu belirterek, "Artık, bunu gerçekleştirmenin zamanı geldi" dedi

Talep çok yoğun
Seçimin hemen ardından kamuoyuna yaptıkları açıklamada, transferlerle birinci parti durumuna geçmenin siyasi ahlaksızlık olacağını belirttiklerini vurgulayan Aydın, şöyle dedi: "Ama şimdi durum değişti. MHP'ye müracaat eden 400'e yakın belediye başkanı bulunuyor. 50 kadarının geçiş töreni yapıldı. Milletvekillerinin de yoğun bir talebi var."

Tantan'a MHP uygun
Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'la ilgili sorulara da Aydın, şöyle cevap verdi: "Görev yaptığımız sürede ahenk ve işbirliği içinde çalıştık. Tantan, partimizle işbirliği içinde önemli adımlar attı, kendisinin parti tercihini nasıl yapacağını bilmiyorum. Ama ileride Tantan, bir partiye girmek isterse, kendisine en uygun parti MHP'dir."

AĞLATAN YASAK
Yasalarda yeri olmayan bir kıyafet yasağı uygulamasıyla bu ülkenin çocuklarının eğitim hakkını engelleyen YÖK, ÖSS'de Türkiye'yi bir kez daha utandırdı. Sınava girmek için Ankara Gazi Üniversitesi kampüsüne gelen bir genç kız, binanın kapısına üç kez gitmesine rağmen başını açamadı ve gözyaşlarına boğularak evine döndü.

Çırağan'da yılın düğünü
Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın küçük kızı Elif Erbakan ile Mehmet Altınöz, Çırağan Sarayın'da dünya evine girdi.

 
Üstümüze düşeni yapıyoruz
Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, vatandaşların koalisyon hükümetine güvenmelerini istedi. MHP lideri "devletin kuralları dahilinde" üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.

Türkiye Avrupa'dan dışlanıyor
Türkiye, 'yeni dünya düzeni' içinde kendisine dünyada ve Avrupa'da güvenli bir yer bulmaya çalışırken Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu son uluslararası gelişmeleri ve Türkiye'nin geleceğini değerlendirdi.
Mustafa Karaalioğlu'nun röportajı...

1,2 milyon genç açıkta kalacak
Dün, 1 milyon 473 bin 906 adayın girdiği ÖSS sonunda 1 milyon 154 bin 242 öğrencinin bir yükseköğretim programına yerleştirilemeyerek açıkta kalacağı kaydedildi.

Hazine takasa geldi
İç borç takas operasyonunda 10,8 katrilyonluk teklif geldi. 8.5 katrilyon işlem gerçekleştirildi. Hazine bugünde 850 trilyon liralık işlem gerçekleştirecek.

Monarşinin dönüşü
Bulgaristan'da 6,4 milyon seçmen dün sandık başına gitti. Komünist dönemde ülkeden sürülen monarşinin üyesi II. Simeon, 55 yıl sonra geldiği ülkesinde seçimin favorisi ve oy oranı yüzde 40.

18 Haziran 2001
Pazartesi

PİYASALAR
Dolar 1.193.000
Mark 530.000
Altın (Cum.) 70.500
Borsa 11.840


Türkiye'de Hava
Adana 23 / 34
Ankara 13 / 27
Bursa 18 / 30
Diyarbakır 19 / 34
Erzurum 7 / 22
İstanbul 17 / 27
İzmir 21 / 34
Trabzon 19 / 24
 

   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Fehmi Koru :
Tırnaklarını yemek Tarihçiler görev başına
Mehmet Barlas : Mehmet Ocaktan :
Siyaset için de "ÖSS" gerekiyor!.. Bu gözyaşları bizi yakar
Ömer Çelik : Taha Kıvanç :
Siyasî kırılganlık... Empati toplantısı izlenimleri
Mehmet E. Yavuz : Suzan Çelik :
Gidin yatın be! Hakem heyeti kararları dikkate alınsın!
Tahsin Sınav : Yusuf Kaplan :
Eski hükümlü çalıştırma istisnası Kaş yapayım derken göz çıkarmak!
Koray Düzgören : Kürşad Bumin :
Lice'de ne olduğunu 8 yıl sonra anladık… Konyalı çevreciler...
Kadir Demirel :  
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED