T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

İ Z L E N İ M

Işık Dağı'nda hasret toplantısı

Allah'ın verdiği nimetlerin önemini, tabiat güzellikleriyle başbaşa kaldığı zaman daha iyi anlıyor insan... Akan su, teneffüs ettiğimiz hava, arzdaki ot ve çiçeklerle çam kokulu ormanların oluşturdukları çeşninin nefis râihası... Hele bir de manevi iklimin esintileri ile gark oldunuz mu, mutluluğun doruk noktasına ulaşmışsınız demektir.

Çankırı ile Ankara'nın tam hududunda bulunan Işık Dağı'nda bir arkadaş grubunun organize ettiği "Hasret Günü"ne beni de davet ettiler.

Ne kadar da özlemişim böyle bir ortamı Yarabbi!..

Şehrin gürültüsünden kurtulmak ne güzelmiş

Şehrin keşmekeşliği, gürültüsü ve anlayışsız, hoşgörüsüz kalabalıkların gönüllere verdiği sıkıntıdan bir günlüğüne de olsa kurtulmak ne güzelmiş Allah'ım! Oysa Hasret toplantısına katılan arkadaşların birbirlerine olan samimiyeti, art niyetsiz eleştirileri ve inançları ile yaşama biçimleri arasındaki rabıta bir başkacılık kesbediyor, yepyeni ufuklar açıyordu Işık Dağı buluşmasında...

* * *

ESYAV'ın öncülüğünde organize edilen toplantıya katılan arkadaşların her biri bir diğerinden değerli, kültürel manada kendilerini yetiştirmişler.. Hele geleceğe yönelik nesillerle ilgili projeleri beni son derece mutlu etti.. Gençlerin İslam'ın şuuru, Türklüğün gururu ile, tam bir vatanperver yetişmelerini sağlayacak tedbirlerin alınmasına yönelik ışık tutacak çalışmaların hemen başlatılmasına karar verilmiş olması, ayrı bir mutluluk verdi bana. Toplantıya katılan Kızılcahamam Beediye Başkanı'nın ilçesinin gelişimi ve ileriye yönelik projeleriyle, bir turizm cenneti olma yolundaki gayretleri ümit ışığı olarak gönüllerimizi süsledi. Çıtaklar diyarı Kızılcahamam'ın çalışkan, okumasını seven, dünyanın değişimine ayak uydurmayı bir görev telakki eden, ancak benliğinden asla taviz vermeyen ve iman gücüyle, birçok şeyin yapılabileceğine, bunun için de önce birlik-beraberliğin şart olduğuna inanan bu mütedeyyin insanlar, inanıyorum ki, çok güzel şeyler yapacaklar ve diğer yöre insanlarına örnek olacaklardır. Bu "Hasret toplantıları" devam edecek anladığım kadarıyle... Böylesine toplantılara katılarak ben de özlem gidereceğim Allah izin verirse.. Tabii, bu yalnız özlem gidermekle de kalmayacak...

Toplumun hoşgörüye ihtiyacı var

Onlardan bir günde öğrendiğim şeyler gibi, daha neler öğreneceğim neler!.. Bazı maksatlı sorular sordurulsa da sabrımın uç noktası delinmeye çalışılsa da, onlardan çok şey öğrenecek ve onlar gibi olmaya gayret edeceğim. Önce hoşgörüye, ama gerçekten samimi bir hoşgörüye ihtiyacı var her toplumun; işte ben onu buldum Işık Dağı'nda, inşallah bu ilelebed devam edip gider bir ömrüm boyu.

 

Yöresel özellikler önem kazanıyor
Sıcakların bastırmasıyla birlikte özellikle tatil günleri vatandaşlar kendilerini havadar yerlere atıyor. Başkentin hemen yanıbaşındaki Kızılcahamam da yerli turistlerin rağbet ettiği turistik ilçelerimizden birisi... Kızılcahamamlılar da turistleri bir misafir gibi görüyor ve ellerinden gelen hürmeti ve ilgiyi göstermeyi ihmal etmiyorlar. İşte bunlardan birisi de Ayşe Nur Altınok... "Ayşe Bacı'nın Yeri" ünvanıyla açtığı şehir merkezindeki dükkanında bazlama, gözleme ve diğer ev yemekleriyle hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyor... Tabii bu arada kardeşi de saz çalarak ayrı bir orjinalite kazandırıyor Ayşe Bacı'nın yerine.

15 Haziran 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED