T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Tiyatro tadında Dadı

    21:45/Show
Amerika'da yayınlanan komedi dizisi "Nanny"nin Türkçe versiyonu "Dadı", çoğu tiyatrocu olan oyuncuların performansı, oyunun ezbere dayanması ve dekoruyla TV dizisinden çok tiyatro oyununu andırıyor.

Kenan Işık, Haldun Dormen ve Gülben Ergen gibi isimleri biraraya getiren komedi dizisi Dadı, izleyenlere tv dizisinden ziyade tiyatro tadı vermesiyle dikkat çekiyor. Haldun Dormen, Kenan Işık ve Gülben Ergen'in performansıyla başarılı bir çizgi tutturan dizi daha şimdiden ekranın en popüler komedi dizilerinden birisi olmayı başardı bile.

Tiyatroda uzun yıllar başarılı işler yapmış olmasına karşın, şöhreti sahnede değil, ekranda yakalayan Kenan Işık, Sıcak Saatler ve Kim 500 Milyar İster'den sonra şimdi de Dadı ile ününe ün katmaya devam ediyor. İlk kez bir komedi dizisinde rol aldığını belirten karizmatik sanatçı, bu dizinin canlı olarak çekilen bir tiyatro gibi olduğunu kaydediyor. Dadı'nın alie dizisi olduğunu ve terbiyevi tarafları olduğunu kaydeden sanatçı, Amerikan dizisinden adapte edilmesi konusunda,"Bunda sakınca yok. Adaptasyon geleneği tiyatroda da var." diyor.

Onun da bir dizisi oldu

Kamera Arkası, Çeşitlemeler ve Unutulanlar gibi bir çok tv programına imza atan Haldun Dormen ise, ilk defa bir televizyon dizisinde rol alıyor. Uşak karakterini büyük bir başarıyla canlandıran sanatçı, "Bu dizi farklı bir proje. Hiç yabancılık çekmiyorum. Çünkü tiyatro gibi oynuyoruz. Niye bu diziye girdim? Bundan daha iyisi olabilirdi diye de hiç bir düşüncem yok" diyor. Oyuncu kadrosunun büyük bir kısmının tiyatroculardan oluştuğunu belirten Dormen, Gülben Ergen'in de çok başarılı olduğunu ve tiyatrocu gibi oynadığını kaydederek, "Sanırım dizide başarılı olmasının nedenlerinden biri de, çekinmeden bize gelip danşması ve tavsiyelerimize uymasıdır" diyor.



En zor iş "Dadı"lık!
Durum komedisi tarzında olan dizi, Amerika'da 5 yıldır yayınlanan 'Nanny'den Türkçe'ye adapte edilmiş. Dadı, içerikte değişiklik yapılmamasına rağmen, isimlerin Türkleştirilmesi, olayların bir ölçüde de olsa Türkiye'ye göre uyarlanmasıyla yerli dizi görüntüsü çiziyor. Dizide en çok konuşan ve Haldun Dormen, Kenan Işık gibi iki tiyatro oyuncusunun yanında rolünün hakkını vermede başarılı olan Gülben Ergen de, ezbere bir komediyi oynayan tiyatrocuların arasında başarılı olarak görüldüğü için diziden büyük keyif aldığını söylüyor. Dadı'nın, meslek hayatındaki en zor iş olduğunu kaydeden Ergen, "Hem ezber, hem de iki usta tiyatrocuyla çalışmak zor. Ancak, zor olanı başarmak gibi bir takıntım var. Dizinin başarılı olması da beni kamçılıyor" şeklinde konuşuyor.
SEYRİ ŞAHANE
Aile dizisi böyle mi olur?
Haluk Bilginer'in başrol oynadığı Eyvah Kızım Büyüdü adlı dizi her ne kadar aile komedisi olarak sunulsa da, dizinin bu hafta yayınlanan bölümünde gördük ki, aile ile birlikte izlenebilecek olanlardan değil bu dizi. Eyvah Kızım Büyüdü'nün bu bölümünde, "haşin, kıskanç baba" rolündeki Haluk Bilginer işyerindeki bir kadının tuzağına düşüyor. Ancak olayın senaryosu tek cümleyle anlatmaya cesaret ettiğimizden daha rahatsız edici tabi... Bu diziyi ailesinin yanında izleyen kişi "yüz kızarması" şeklinde de tabir edilen bir utanç içine giriyor. Aile dizisi dediğiniz bu mu sizin? Bu böyleyse, aile dizisi olmayanlar nasıldır acaba?

 
22:00/TGRT
Ajanların hayat dersi Sakatlanan Utah futbol kariyeri sona erince FBI'a katılır. Banka hırsızlıkları için görevlendirilen Utah, Gary ile birlikte göreve başlar. Bir süre sonra karşılaşacakları Bodhi zihnin, bedenin ve ruhun uyumunu yakalamayı amaçlayan değişik düşünceleri olan farklı bir insandır. Utah, Bodhi'nin kendisine sunacağı ve hiç unutamayacağı dersin ne olacağını öğrenecektir. Ama her şeyin bir bedeli vardır. KIRILMA NOKTASI
Yönetmen: Kathryn Bigelow
Oyuncular: Patrıck Swayze, Keanu Reeves, Gary Busey

22:45/Kanal 7
Halimiz Ahvalimiz
Cumartesi gecelerini Türk Halk Müziği şölenine dönüştüren Türk Halk Müziği programı Memleket Havaları, izleyenleri halk müziğine gönül vermiş isimlerle buluşturmaya devam ediyor. Esat Kabaklı ve Adile Karatepe'nin sunduğu Memleket Havaları'nda bu akşam, Türk Halk Müziği'ndeki yozlaşmaya karşı tavırları ve seslendirdiği birbirinden güzel türküleriyle tanınan Halimiz Ahvalimiz Grubu'nu konuk ediyor. Cem Yıldız, Cebrail Kalın, Murat Aldemir ve Celal Bakar'dan oluşan Halimiz Ahvalimiz birbirinden güzel türkülerini Esat Kabaklı ve Adile Karatepe'nin de katılımlarıyla izleyenlere seslendiriyorlar.
06:30/STV
Ekonomi iyileşir mi?
Sunuculuğunu Nuran Kutlubay'ın yaptığı 7 Gün 7 Satır programında, Gazetelerden Haberler, Yabancı Basın Özetleri, Okuma ve Gezi Notları, Yeni Çıkan Kitaplar gibi bölümler yeralıyor. Kutlubay bugün, ekonomist Selim Işıklar'la ekonomide bundan sonra neler yaşanabilir? konusu üzerine konuşuyor. Programın Okuma Notları bölümünde ise, yeni çıkan kitaplarla ilgili röportajlar yer alıyor. Rasih Yılmaz'la Sinema bölümünde ise, Meg Ryan, Russel Crowe, David Morse ve Pamel Reed'in rol aldığı Yaşam Kanıtı filminin kritiği yapılıyor.
3 Mart 2001
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED