T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

K Ü L T Ü R

Kardeş Tatarlar burada

Kardeş ülke kültürlerini ağırlayan İstanbul şimdi de Tatarlara kucak açtı. Tatar Türkleri 13-18 Nisan arasında tüm kültür birikimleriyle burada.

İstanbul, kardeş ülke kültürlerini misafir etmeye devam ediyor. Yeni misafirimiz Tataristan. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nın 1996 yılında Azerbaycan Kültür Günleri ile başlattığı ve büyük ilgi toplayan ülke kültür günleri "Tataristan Kültür Günleri" ile sürüyor.

13-18 Nisan 2001 tarihleri arasında düzenlenecek olan Tataristan Kültür Günleri'nde bu kez Tatar Türklerinin geçmişten günümüze kültürel birikimleri İstanbul'da sergilenecek. Tataristan'ın geleneksel ve çağdaş kültür birikimini yansıtmayı amaçlayan bu günlerde, Tataristan'daki geleneksel ve çağdaş müzikler, sinema ve geleneksel el sanatlarının yanı sıra modern resim ve fotoğraf sergileri, tarihsel değerlendirmeler, açık oturumlar ve güncel konulara yer verilecektir.

Etkinlikler ücretsiz

Etkinlik Cuma günü saat 19.00 da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda açılacak olan günümüz Tataristan ressamlarının karma resim sergisi ile başlayacak. Ardından Tataristan Devlet Müzik ve Dans Topluluğu ve Tataristan Yaylı sazlar Dörtlüsü birer konser verecek. Altı gün boyunca Tataristan'dan gelen misafir sanatçılar, CRR'de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde ve Yerebatan Sarnıcı'nda, çeşitli konserlerle seyirci karşısına çıkacaklardır. TZT, açık oturum ve söyleşilerin yanı sıra, 35 mm'lik film gösterimlerine de ev sahipliği yapacak. Ayrıca Atatürk Kitaplığı'nda sinevizyon gösterimi ve Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde Kerim Tinçurin Tataristan Devlet Dram ve Komedi Tiyatrosu, "Sönmüş Yıldızlar" oyununu Etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek. Tel: 0 212 317 77 16-19

 
İki aydının izinden
Küçükömer ve Tahir'in üretime, kültüre, tarihe ve siyasete etkisi tartışılıyor
Tataristan Kültür Günleri'nden
Cuma günü CRR'de yapılacak bir törenle başlayacak olan Tataristan Kültür Günleri'nin yoğun programından bir kaç başlık şöyle:14 Nisan günü saat 15.00'te TZT'de Tataristan Ressamlar Birliği Başkanı Abrek Abzgildin, dia gösterisi eşliğinde 'Klasik ve Çağdaş Tatar Resim Sanatı' konulu bir söyleşi yapacak. Aynı gün CRR'de saat 19.30'da 'Tataristan Devlet Halk Dansları ve Şarkıları Topluluğu'nun bir konseri gerçekleşecek. Pazar günü saat 15.00 ve 19.00'da Tataristan Kerim Tinruçin Devlet Dram ve Komedi Tiyatrosu 'Sönmüş Yıldızlar' adlı iki perdelik tiyatro oyununu Kadıköy Haldun Taner Tiyatrosu'nda sahneleyecek. Saat 16.30'da TZT'de Prof. Dr. Tevfik İsmailov'un başkanlığında, Tataristan sinema-sı üzerine bir söyleşi yapılacak. 'Yürekteki İz' adlı Tatar filmi ise saat 15.30 ve 19.30'da TZT Sineması'nda izlenebilecek. Pazartesi günü TZT'de saat 19.30'da defile gösterimi eşliğinde Tataristan milli kıyafetleri ve takıları konukların beğenisine sunulacak. Salı günü, saat 15.00'te Garmon ve Kuray Resitali Yerebatan Sarnı-cı'nda bir konser verecek. Etkinliğin son günü ise saat 16.00'da TZT'de Hayati Develi ve Ravil Valiyev 'Çağdaş Tatar Edebiyatı ve Türk Dünyasındaki Yeri' konul bir söyleşi yapacak. Saat 19.00'da da 'Sabantuy'a giden Yol' adlı film TZT Sineması'nda izlenebilecek.
12 Nisan 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED