YeniSafak.com “ Türkiye'nin birikimi... ” Politika

 
Ana Sayfa...
Gündem'den...
Politika'dan...
Ekonomiden...
Dünya'dan...
Kültür'den...
Yazarlar'dan
Spor'dan

  Arşivden Arama

 


Savcı 'cinayet' dedi

Beş yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan MHP'li Tekelioğlu ile Kundakçı 'kaçma ve delilleri karartma' ihtimalleri bulunmadığından serbst bırakıldı. İki milletvekili tutuksuz yargılanacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk, DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölümüyle ilgili olarak, MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu ile MHP Osmaniye Milletvekili Mehmet Kundakçı hakkında 3 yıl 4'er aydan 5'er yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açtı. Selçuk, Anayasa'nın "yasama dokunulmazlığı" başlığını taşıyan 83. maddesinin "ağır cezayı gerektiren suç üstü hali" hükmünü içeren 2. fıkrası uyarınca yürüttüğü soruşturma kapsamında, dün ilk olarak Kundakçı'nın, sonra da Tekelioğlu'nun ifadelerini aldı. Selçuk, MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Pak, Nevşehir Milletvekili İsmail Çevik, Bayburt Milletvekili Şaban Kardeş ve Bursa Milletvekili Burhan Orhan'ın da "tanık" olarak ifadelerine başvurdu.

'Kastı aşan adam öldürme'

İfadelerden sonra soruşturmayı tamamlayan Başsavcı Vekili Selçuk, Kundakçı ve Tekelioğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "Kastı aşan adam öldürme" hükmünü içeren 452. maddesinin 2. fıkrası ve 3'te 1'den yarıya kadar indirimi öngören "Faili belli olmayan adam öldürme: Müessir fiil" başlığını taşıyan 463. maddeler uyarınca 3 yıl 4'er aydan, 5'er yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açtı.

'Kimseyi hedef almadık'

Nöbetçi Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesin'de yapılan davanın ilk duruşmasına, sanıklar Cahit Tekelioğlu, Mehmet Kundakcı ve 8 avukatı ile müşteki Fevzi Şıhanlıoğlu ailesi adına 2 avukat katıldı. Duruşmada, bazı MHP`li milletvekilleri de hazır bulundu. MHP İçel Milletvekili Cahit Tekelioğlu savunmasında, iç tüzük görüşmeleri sırasında yaşanan gerğinliğin bir arbedeye dönüştüğünü ve bu sırada bilinçsiz keşilde milletvekilleriyle yumruklaştıklarını kaydetti. Tekelioğlu, kimseyi hedef alarak hareket etmediklerini ve Şıhanoğlu'nu ise tanımadığını söyledi. MHP Osmaniye Milletvekili Mehmet Kundakcı da savunmasında, Tekelioğlu'nun savunmasına katıldığını belirtti.

Tutuksuz yargılanacaklar

Duruşmada, tanık olarak dinlenen DYP Hakkari Milletvekili Hakkı Töre, olaylar çıktığında solunda bulunan Şıhanlıoğlu`nu iki kişinin dövdüğünü gördüğünü ifade ederek, Tekelioğlu'nun Fevzi Şıhanlıoğlu'nun yüzüne yumrukla, Kundakcı'nın da tekmeyle göğsüne vurduğunu gördüğünü savundu. Bu sırada söz alan sanık Kundakcı, "Namus, şeref, Allah üzerine yemin etti. Tekmeyle nasıl vurulacağını izah edebilir mi?" demesi üzerine Başkan Çamlıbel`in söz verdiği Töre, "Allah var, ben gördüğümü söylerim. Kundakcı, bir basamak yukarıdaydı. Ayağını kaldırarak tekmeyle Şıhanlıoğlu`nun göğsüne vurdu" dedi. Bunun üzerine yerinden "yalan söylüyor" diye bağıran Kundakcı'yı Başkan Çamlıbel uyardı. Şıhanlıoğlu ailesi adına duruşmaya katılan avukatlar ise sanıkların tutuklanmasını istedi. Duruşma savcısının, sanıkların tutuksuz yargılanmaları yönünde görüş bildirmesinin ardından kısa bir ara veren mahkeme heyetinin aldığı kararı açıklayan Başkan Yılmaz Çamlıbel, "Kaçma, delilleri karartma" ihtimalleri bulunmadığından sanıkların tutuklanmalarına yer olmadığına karar verildiğini bildirdi.




Kağıda basmak için tıklayın.

Savcı Şalk'a sahip çıkılmalı
"Savcı Talat Şalk'ın açıklamasını son derece nitelikli buluyorum. Savcıyı, yargı bağımsızlığını mutlaka sahiplenmemiz gerekiyor"
Ölçü kaçtıysa çare bulunur
Başbakan Bülent Ecevit, DYP Şanlıurfa Milletvekili M. Fevzi Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi sonucu ölümüne neden olan içtüzük değişikliği için" ölçü kaçtıysa bir çaresi bulunur" dedi.
Meclis'e ISO 9000 belgesi
TBMM Başkanı Ömer İzgi ve Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Meclis'teki ilkyardım merkezini denetlediler. İzgi ve Durmuş, önce Meclis'teki sağlık biriminde bulunan iki ambulanstan birine binerek, araçlardaki cihazları incelediler ve bilgi aldılar. İzgi ve Durmuş, daha sonra TBMM ana binasındaki ilkyardım merkezine geçtiler. Sedyeye uzanarak, görevli doktordan kalp krizi geçiren bir kişiye oksijen takılması işlemini kendisi üzerinde uygulattıran Durmuş, daha sonra entübe etme (tüp takma) işlemi konusunda bilgi verdi. TBMM Başkanı İzgi, Meclis'teki sağlık birimlerindeki cihazların yeterli olduğunu, eksik görülenlerin de yenileceğini kaydetti. İzgi, "ISO-9000 belgesi almak için çalışmalara geçeceğiz" dedi. İzgi, milletvekillerinin Meclis'te silah taşımalarına ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Ana giriş kapısında silaha duyarlı döner kapı sistemine geçeceğiz" dedi.


Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Yazarlar | Spor | Bilişim
İnteraktif: Mesaj Formu | ABONE FORMU | İNTERNET TARAMA FORMU | KÜNYE | ARŞİV


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED
Bu sitenin tasarım ve inşası, İNTERNET yayını ve tanıtımı, TALLANDTHIN Web tarafından yapılmaktadır. İçerik ve güncelleme Yeni Şafak Gazetesi İnternet Servisi tarafından gerçekleştirilmektir. Lütfen siteyle ilgili problemleri webmaster@tallandthin.com adresine bildiriniz...