T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Kongrede hile yaptık

"Semra Hanım'ın kongreden galibiyeti, rahmetli Özal'ın Mesut Bey'i desteklediği kanaatini hakim kılıcaktı. Sandıkların kapaklarına oy pusulalarının içinde bulunduğu zarfları dikine yapıştırdık."

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, 1992'deki ANAP İstanbul il kongresinde kendisinin yaptığı hilelerle Semra Özal'ın kongreyi kazandığını itiraf etmesi, yaklaşan ANAP Büyük Kongresi öncesinde kafaları karıştırdı. ANAP'ın İl Kongresine katılmak üzere Konya'ya giden ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, kongreden sonra Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler ve parti teşkilatı ile Krom Magnezit Fabrikası'nda yemek yerken, yaklaşan ANAP kongresi öncesi oldukça ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Her türlü hileyi yaptık

Taşar, Genel Merkezi elinde tutmayan adayların kongre kazanma ihtimalinin bulunmadığını anlatırken, 1992'de yapılan ve büyük kavgaların çıktığı İstanbul il kongresinde, Talat Yılmaz'a karşı aday olan Semra Özal'ın kazanması için her türlü hileye başvurduklarını ve Semra Özal'ın kongreyi kazandığını anlattı. Taşar, partililerin ve Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'in şaşkın bakışları arasında Semra Özal'ı il başkanı yapmak için ne tür hileler yaptıklarını şöyle anlattı:

Keçeciler'in ekibi kazanıyordu

"Mesut Bey açısından İstanbul kongresi hayati önem taşıyordu. Mutlaka kazanması lazımdı ve ben de Divan Başkanı idim. İlk kongrede baktık Keçeciler ekibi kongreyi alacak, kavga çıkartıp ertelettik. İkinci kongrede mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Çünkü, kongreyi alan taraf İstanbul'un çok sayıdaki delegesine sahip olacak, hem de Semra Hanım'ın kazanması ile de rahmetli Özal'ın, Mesut Bey'i desteklediği yönünde kanaat hakim olacaktı."

Sözlerini "İkinci kongrede ne yapıp edip, kazanmalıydık"diyen Taşar daha sonra şunları anlattı: "Kimin nerde oy kullanacağı, hangi ilçenin kimi desteklediği belli idi. Muhaliflerin oy kullanacakları sandıklara hakim olmamız gerekiyordu. Sandıkların kapaklarına, oy pusulalarının içinde bulunduğu zarfları dikine yapıştırdık, sandıklar ağzı kapalı vaziyette salona geldi. Herkes oyunu kullandıktan sonra sandıklar açılacağında, zaten açık oy, kapalı tasnif usulü ile oylama sonuçlandığı için, herşey daha rahattı. Görevliler, sandıkların üstüne sertçe vurunca yapışık vaziyette duran zarflar aşağıya düştü ve oylar güzel güzel tasnif edildi. Böylelikle de Semra Hanım, demokratik bir şekilde kongreyi kazanmış oldu."

 
Kongre ANAP'ın son şansı
ANAP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan MKYK Üyesi Dinçerler, Mesut Yılmaz'ın belirli bir strateji ile çekilmesi çağrısında bulunarak, "Çekilmek için illa cumhurbaşkanı mı olmak lazım" dedi.
RADEP siyasi hayata atıldı
Radikal Değişim Projesi adıyla kurulan yeni siyasi parti dün düzenlediği toplantıda programını tanıttı. Genel Başkan Erhan Eker'in hükümete ilk uyarısı ise, "Bir yıl sonra açıklık yaşanabilir" oldu.
Partinin eli kulağında
Recai Kutan'ın genel başkanlığında kurulması beklenen parti çalışmaları hızlandı. Kutan, parti çalışmaları hakkında bugün açıklama yapacak.
Yeni anayasa mutlaka yapılmalı

Şıhanlıoğlu davası 'rapora' kaldı
DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölümüyle ilgili olarak, "kastın aşılması suretiyle adam öldürme" suçlamasıyla haklarında dava açılan MHP milletvekilleri Mehmet Kundakçı ve Cahit Tekelioğlu'nun yargılanmalarına devam edildi. Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, sanıklar katılmazken, sanık avukatları ve müdahil avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Yılmaz Çamlıbel, dosyanın, "Şıhanlıoğlu'nun ölümün sebebi ve ölüm ile fiil arasında illiyet bağının bulunup bulunmadığı" hususunda ayrıntılı bir rapor hazırlanması için gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı İhtisas Dairesi Başkanlığı'ndan gelmediğini bildirdi. Çamlıbel, dosyanın beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

3 Temmuz 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED