T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Made in USA: İslam cemaati

ABD Dışişleri Bakanlığı 11 Eylül sonrası İslam dünyasında kaybettiği imajını tekrar kazanabilmek için 11 Eylül'de yeni bir girişimde bulunacak. ABD yeni propaganda için yeni bir İslam cemaati inşa etti.

Amerika İslam dünyasında kaybettiği güveni tekrar kazabilmek için bir İslam cemaati kurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı bakanlığı tarafından Nisan ayında inşa edildiği belirtilen İslam cemaati için 7 milyon dolar para tahsis ettiği kaydedildi.

Yeni cemaatin adı "Uyum İçin Amerikalı Müslümanlar" olarak belirtildi. Cemaatin, Amerika Yüksek İslam Konseyi, Iraklı muhalifler, Pakistan asıllı işadamları ve Arap akademisyenlerinden oluştuğu ifade edildi.

Cemaatin kurucu üyeleri arasında yer alan Washington'daki George Town Camii İmamı Dr. Yahya Malik kanaatlerine uyulmadığı gereçesiyle geçtiğimiz günlerde gruptan ayrıldı. Grubun ilk iş olarak 11 Eylül'ün yıldönümü nedeniyle İslam ülkelerindeki bir televizyon ve gazeteye propaganda amaçlı reklam vereceği belirtildi. Reklamlarda İslam'ın hoşgörü ve barış dini olduğu, şiddeti reddettiği temalarına yer verilecek. Reklamların özellikle Katar'dan yayın yapan el-Cezire ve Birleşik Arap Emirliklerin'den yayın yapan Ebu Dabi televizyonundan yapılacağı kaydedildi. Grup üyelerinin ayrıca birçok İslam ülkesini gezerek Müslüman halkların nabzını tutacakları ve bunu ABD Dışişleri Bakanlığı'na rapor edecekleri açıkladı. Bu arada, ABD'de Arapça yayın yapan bir radyonun yayına başladığı belirtildi.

"Suudiler, ABD'deki imajını değiştiriyor"

New York Times gazetesi, Suudi Arabistan'ın ABD'deki imajını düzeltmek amacıyla televizyon ve radyo reklamlarını harekete geçirdiğini, bunlar için 5 milyon dolardan fazla para harcadığını ileri sürdü.

11 Eylül saldırılarının yıldönümüne az bir süre kalırken Suudi Arabistan ABD halkıyla bir dayanışma yolu bulmaya çalıştığı belirtildi. n WASHİNGTON



30 Ağustos 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED