T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
MÜSİAD: 2003 yılı bütçesi çifte standartlı

2003 Mali Yılı Bütçesi'nde yatırıma ayırılan rakamı eleştiren MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu, hükümetin sade vatandaş ve ayrıcalıklı rantçı vatandaş için çifte standart kullandığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, kadük kalmaya mahkum olan 2003 Bütçesi'nde çifte standart ayıbının hâlâ sürdüğünü söyledi.

Bayramoğlu, yeni hükümet tarafından değiştirileceği için kadük kalacak olan bütçenin sadece geçmiş yıllardaki yaklaşımın izlerini taşıması bakımından bir yönüyle değerlendirilmeye değer olduğunu kaydeti. MÜSİAD Başkanı bütçe hakkında şunları söyledi, "Bütçenin yaklaşık yarısına denk gelen 66.4 katrilyon, faiz harcamalarına gidecek. Diğer taraftan, 71 milyon vatandaşının temel eğitim, sosyal güvenlik, sağlık gibi sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere yaklaşık 77 katrilyon TL. tutarında kaynak ayrılmıştır. Bir başka deyişle her Türk vatandaşı için cari harcamalar, personel harcamaları ve yatırım harcamaları karşılığı olarak devletin sağlayacağı toplam hizmet tutarı ayda en fazla 90 milyon TL. kadar olacaktır. Oysa en fazla yüz bin kişi olan rantiye kesimindeki ayrıcalıklı vatandaşlar için ayda ayrılan meblağ yaklaşık 55 milyar TL'dir"



21 Ekim 2002
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED