|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ABD ile birlikte planlanan yeni işgal harekatına devam eden ve Batı Şeria'nın bütün kentlerini işgal edip sokağa çıkma yasağı uygulayan İsrail ordusu Batı Şeria kenti El Halil'deki hükümet binasını, binaya sığınan 15 Filistinli ile birlikte havaya uçurdu. Daha sonra da 15 kişinin öldüğünü açıkladı. Tank ve helikopterlerden atılan füzelerle saldıran İsrail'in, El Halil'deki Filistin güvenlik karargahına yönelik dört günlük kuşatması kanlı ve trajik biçimde sonulandı. İsrail ordusu, binanın önce 15 kişinin bulunduğunu bildirdiği bölümünü havaya uçurdu. Filistinli görgü tanıkları, patlamadan sonra binadan duman ve alevlerin yükseldiğini, binanın yaklaşık dörtte birinin havaya uçtuğunu kaydettiler. Daha sonra ikinci bir patlamayla binanın diğer bölümleri de havaya uçuruldu. Görgü tanıkları, binanın enkaz yığını haline dönüştüğünü ve artık binadan eser kalmadığını belirttiler. İkinci patlamayı depreme benzeten tanıklar, bina çevresindeki araçların havaya uçtuğunu söylediler. El Halil'deki saldırılarına dün de devam eden ve sokaklarda devriye gezen İsrail askerleri de, sokağa çıkma yasağının sürdüğünü anons ederek kent sakinlerinden evlerinden çıkmamalarını istedi. İsrail cesetleri bulamadı
İsrail ordu radyosunun 15 Filistinlinin öldüğü yolundaki haberine rağmen, askerler henüz ceset bulamadı. AFP muhabirine açıklama yapan bir askeri yetkili, "İmha ettiğimiz binanın enkazı altında şimdiye dek hiç ceset görmedik" dedi. Filistinlilerin kaçmış olabileceği iddiaları da ortaya atılırken, önceki gün binaya giren ve içerde kimseyi bulamadığını söyleyen eski Filistinli bakan Tellal Sadr, İsrail'in içerdeki Filistinlileri kuşatmanın ilk günlerinde öldürmüş olabileceğini söyledi. İsrail buldozerlerinin, enkazı tarayarak cesetleri aramaya devam ettiği belirtildi. İsrail askeri radyosu, İsrailli yetkililerin 2 tonluk patlayıcının havaya uçurulmasının ardından binada bulunanların öldüğüne inandıkları aktarıldı. İsrail ordusu, binadaki Filistinlilerin çoğunun Yaser Arafat'a bağlı El Fetih grubunun silahlı kanadı Tanzim'e mensup olduğunu iddia ediyordu. Karargahta aralarında Filistin askeri istihbarat yetkililerinin de bulunduğu 150 kişi, daha önce İsrail askerlerine teslim olmuştu.
Filistinli kadını hedef tahtası yaptılar
İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nde dün sabah Filistinli bir kadını rastgele vurarak öldürdüler. Deyr El Balah mülteci kampı yakınlarında yolda kocasıyla yürüyen 31 yaşındaki Emine El Loh adlı kadın, askerlerin açtığı ateşle başından ve göğsünden vuruldu. Kadın olay yerinde can verirken, kocası bacağından yaralandı. 60 tank ve zırhlı personel taşıyıcılarla günün erken saatlerinde Tammun köyüne giren İsrail askerleri, Batı Şeria şehirlerinde sürdürdüğü operasyonlar sırasında 2'si Hamas mensubu olduğu öne sürülen 35 kişiyi tutukladı. İsrail askerleri köyün lisesini de askeri karargaha çevirdi.
|
|
|
|
|
|
|