T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Kar gidiyor sis geliyor

Yurtta gelecek hafta ortasına kadar yağış beklenmezken, özellikle sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis görülecek. Kar kalınlıkları ise Bafra ve Ereğli'de bugüne kadar ölçülen en yüksek değerleri geçti.

Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı hava, yarın yurdu terk edecek, ancak gelecek hafta ortasına kadar yerini özellikle sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sise bırakacak. Soğuk hava yurdun iç kesimlerinde etkili olmaya devam edecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava, bugün Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusuna hareket edecek. Bu bölgelerde kar şeklinde görülecek yağışlı hava, yarın yurdu terk edecek. Önümüzdeki hafta ortasına kadar yurtta yağış beklenmezken, soğuk hava iç kesimlerde etkisini sürdürecek. Dün batıdan başlayan sisli havanın, özellikle sabah saatlerinde yoğun olmak üzere gelecek hafta ortasına kadar süreceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'de kar şeklinde görülen yağışlar, bazı yörelerde kar kalınlıkları açısından ekstrem değerleri (bugüne kadar ölçülen en yüksek-en düşük değer) aştı. Samsun-Bafra'da 70, Zonguldak-Ereğli'de ise 54 santimetre olarak ölçülen kar kalınlıkları, Bafra'da 01 Mart 1985 tarihinde 51, Ereğli'de ise 20 Ocak 1976 tarihinde 43 santimetre olarak gerçekleşmişti. Bu arada yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler Bolu, Trabzon, Giresun ve Rize'de bir gün süre ile tatil edildi.

Kış, otobüsçüleri de vurdu

Öte yandan son günlerde yaşanan ağır kış en çok otobüsçüleri vurdu. Her gün yüzlerce otobüsün Türkiye'nin çeşitli bölgelerine gitmek için çıkış yaptığı İstanbul Otogarı'nda kışın ağır şartları kendini iyice gösterdi. Kış sezonunda otobüslerin doluluk oranı yoğun hava muhalefeti nedeniyle yüzde 60 oranında azaldı.

İstanbul Otogarı Basın Halkla İlişkiler Başkanı Muammer Başkan, karayollarında meydana gelebilecek buzlanma nedeniyle, insanların trenle yolculuk etmeyi tercih ettiklerini ifade ederek, Kayseri-Ankara ve Bolu'dan İstanbul'a gelen otobüslerin 5 ile 10 saat gecikmeli olarak gelebildiklerini söyledi. İki gündür sefer yapılamayan Trakya Bölgesi'ne seferlerin önceki gece başladığını kaydeden Başkan, yoğun kar yağışının Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Trakya'da yolları kapattığını söyledi.

Olumsuz hava muhalefetinin otobüs firmaları ve otobüs sahiplerini olumsuz etkilediğini belirten Başkan, "Otobüslerde doluluk oranı oldukça azaldı. Bu yıl yaşanan ekonomik krizin ardından bir de olumsuz hava koşulları otobüsçüleri vurdu" diye konuştu.



10 Ocak 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED