AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Savaşın içinde
Ryan'ın peşinde

5 Oscar'ı ve 265 milyon dolarlık gişe hasılatıyla '99'da tüm dünyada olay olan Er Ryan'ı Kurtarmak ekranda. Film, gelmiş geçmiş en iyi savaş filmleri listelerinde hep üst sırada...

2. Dünya Savaşı yıllarında james Ryan adlı bir paraşütçü askeri bulmak için canlarını ortaya koyan bir grup askerin mücadelesini konu alan unutulmaz savaş filmi Er Ryan'ı Kurtarmak (Saving Private Ryan) Kapalı Gişe kuşağının bu haftaki filmi.

Dramatik sahnelerin geri planda olduğu, gerçekçi savaş sahneleriyle gösterime girdiğinde tüm dünyada olay yaratan film 1999 yılında En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Ses ve En İyi Özel Efekt olmak üzere tam 5 dalda Oscar almıştı. Film, İngiliz Akademi Ödüllerinde de 10 dalda ödüle aday gösterildi.

Hollywood'un en iyi yönetmeni ile en iyi oyuncusunu bir araya getiren bu film, savaşı tüm gerçeği ile yansıtmakla beraber, sanki bir sinema değil de bir belgesel seyrediyormuş izlenimini veriyor. Gerçekçi ve unutulmaz sahneleriyle zihinde yer eden film, "biraz önce yanınızda oturan arkadaşlarınız sapır sapır yerlere dökülürken, oraya neden geldiğinizin bir anlamı kalmaz, isterseniz ulvi nedenlerle savaşın, ister haklı olun ister haksız olun" diyor izleyenlere. 70 milyon dolarlık bütçesi ve tüm dünyada elde ettiği 265 milyon dolarlık gişe hasılatıyla rekor kıran ve TV'de ilk kez yayınlanacak filmin konusu kısaca şöyle:

TAM SEKİZ CAN, ER RYAN'A FEDA

6 Haziran 1944. Tarihte D-Günü olarak bilinen Normandiya Çıkarması'nın başladığı gün. Müttefik Orduları Normandiya sahillerine akın ederken, küçük bir birliğe farklı bir emir verilmiştir: Cephenin derinliklerine sızmak ve tek bir askeri, paraşütçü Er James Ryan'ı bulup kurtarmak. Yüzbaşı Miller komutasındaki askerler, üstlendikleri tehlikeli görevde Ryan adlı bu paraşütçü askeri bulmak için canlarını ortaya koymak zorundadırlar.

Er Ryan'ı Kurtarmak

Orj. Adı: Saving Private Ryan Yön: Steven Spielberg Oyn: Tom Hanks, Tom Sizemore, Matt Damon, Edward Burns, Barry Pepper, Jeremy Davies Senaryo: Robert Rodat Görüntü Yön: Janusz Kaminski Müzik: John Williams Yapım Yılı: 1998 / ABD Türü: Savaş Süre: 170 dk
Trt 1 / 20.30


Zeynep'in en zor görevi

Berna Laçin'in rol aldığı Seni Yaşatacağım'da Apo'nun kurduğu pusuda Reşat'ın eski nişanlısı Sinem yaralanır. Reşat, Sinem'i Zeynep'in ameliyat etmesini ister. Ameliyat gerçekleşir ancak Sinem kötürüm olma tehlikesiyle karşı karşıyadır ve Zeynep'in kendisini sakat bırakmak istediğini söyler. Zeynep ise ailesine Reşat'la evleneceğini açıklar.
Atv / 20.30

 
Hakkı Bulut'un bir ömürlük hikayesi
Mustafa Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu Yaşamak Dediğin programında bu hafta, ünlü arabesk müzik şarkıcısı Hakkı Bulut'un hayat hikayesi ekranlara getiriliyor. Hakkı Bulut'un çocukluğundan zorlukla geçirdiği öğrenim hayatına ve öğretmen olarak geçirdiği yıllara kadar hayatından pek çok kesitin aktarılacağı programda, 35 yılda tam 650 beste ve 50 albüm yapan Bulut'un yaşadığı ilginç olaylar var.
Kanal 7 / 00.30

Nuri Sesigüzel'le türkülerin kalbine
Orhan Hakalmaz'ın izleyenleri türkülerle bir Anadolu yolculuğuna çıkardığı programı Türkü Gecesi'ne bu hafta sevilen sanatçı Nuri Sesigüzel konuk oluyor. Gökhan Ateştürk'ün yönettiği ve Ömer Önder'in yapımcılığını üstlendiği program, yenilenen dekoru, türkü severleri memnun edecek farklı içeriğiyle bu hafta da izleyenlere eğlenceli bir gece vadediyor.
Stv / 22.45

Evde erkek arkadaş krizi
En Son Babalar Duyar'da, Şükran ve Hülya, İpek'in erkek arkadaşını yemeğe davet etmek zorunda kalırlar. Üstelik İpek ve Mehmet Usta'dan habersiz. Bu haberi kızıyla ilgilenen bir erkekle sadece isteme sırasında muhatap olacağını söyleyen Mehmet Usta'ya söylemekte zorlansalar da sonunda razı ederler.
Star / 20.30
8 Ekim 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED