AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Irak es-Samudlar'ı imha ediyor

Es-Samud füzelerinden 4'ünü önceki gün imha eden Irak, dün 6 füzeyi daha imha etti. Irak 100 es-Samud füzesini imha edeceğini belirtti.

4 es-Samud füzesini önceki gün imha ederek BM'nin talebine uyan Irak, dün 6 es-Samud füzesini daha imha etti. Iraklı yetkililer ayrıca stokladıkları iddia edilen biyolojik ve kimyasal maddelerle ilgili olarak BM silah denetçileriyle bir görüşme yapmaya hazırlanıyor. Irak Enformasyon Bakanlığı, 6 es-Samud füzesinin imhasına Birleşmiş Milletler denetiminde el-Taci bölgesinde yaptıklarını belirtti. Dün ayrıca Bağdat yakınlarındaki el-Raşid'te bulunan ve füze imalatında kullanılan döküm odasının da imha edildiği belirtildi.

Irak'ın elinde 100 ila 120 el-Samud 2 füzesi bulunduğu tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler Silah Denetim Komisyonu Başkanı Hans Blix, Irak'tan es-Samud füzelerini 1 Mart'tan itibaren imha etmeye başlamasını istemişti. Silah Denetim Komisyonu Başkan Yardımcısı Dimitri Perricos ise dün Iraklı yetkililerle biraraya gelerek VX gazı ve şarbon stoklarını ele aldı. Perricos ayrıca Irak'ın birkaç gün veya hafta içinde 100 el-Samud füzesini daha imha etmeyi kabul ettiğini açıkladı.

Aziz: Saldırı bahanesi kalmasını istemiyoruz

Irak Başbakan Yardımcısı Tarık Aziz, yaptığı açıklamada, imha edilmesi istenen füzeler BM kararlarına yönelik ciddi bir ihlal oluşturmadığı halde, bu füzelerin imhasını kabul ettiklerini, çünkü Irak'a karşı bir saldırganlık için kullanılabilecek her türlü bahaneyi ortadan kaldırmak istediklerini söylemişti.



3 Mart 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED