AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Meclis'te personel reformu

Hayati Şener, Şahap Alp gibi bürokratlar yaş haddinden emekliye ayrılacak. TBMM'de Ali Osman Koca'nın genel sekreter olması bekleniyor. Gereğinden fazla personel de başka kuruma aktarılacak.

TBMM Başkanı Bülent Arınç Meclis'te personel reformu yapmak için start verdi. Hazırlanan yeni kanun ile Meclis'teki personel için norm kadro uygulaması getirilirken, personel sayısı da azaltılacak.

Emeklilik yaşını 65'den 61'e indiren yasanın çıkmasının ardından, Meclis'in üst düzey bürokratları değişecek. Bu çerçevede Genel Sekreter Hayati Şener, Basın-Halkla İlişkiler Daire Başkanı Şahap Alp gibi birçok bürokrat re'sen emekli olacak.

Arınç komisyon kurdu

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başkanvekili Nevzat Pakdil, İdare Amiri Abdullah Çalışkan ve Erdoğan Yetenç'ten oluşturulan alt komisyonu bu konuda çalışma yapmak üzere görevlendirdi. Komisyonun eylem planına göre önce personelin kadrosu ve nerede çalıştığı tespit edilecek. Hizmet gereğinden fazla personelin ya işine son verilecek, ya da geldiği kuruma iade edilecek.

Arınç, Meclis'in üst düzey bürokratlarını değiştirmek için emeklilik yaşını 65'den 61'e indiren yasanın çıkmasını bekliyordu. Arınç'ın, TBMM Genel Sekreterliği'ne Genel Sekreter Yardımcısı Ali Osman Koca'yı ataması bekleniyor

  • BİLAL ÇETİN ANKARA



  • 17 Mart 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED