T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'Yolsuzlukla mücadele vicdan borcumuz'

Yolsuzlukları araştırmak üzere Meclis'te komisyon kuruldu. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yolsuzluklarla ilgili araştırma yapmanın vicdan borçları olduğunu söyledi.

Yolsuzlukları araştırmak üzere Meclis'te komisyon kuruldu. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yolsuzluklar ile ilgili araştırma yapmanın vicdan borçları olduğuna belirterek, "Bilimde dünya çapında ilk sıralarda yeralamadık ama yolsuzluklar konusunda bir değerlendirmeye göre 3. sırada yer almayı başardık. Bu Türkiye açısından ayıp ve yüz kızartıcıdır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve arkadaşları tarafından verilen yolsuzlukları araştırma komisyonu kurulması önerisi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yolsuzluklar ile ilgili araştırma yapmanın vicdan borçları olduğuna belirterek, "Bilimde dünya çapında ilk sıralarda yeralamadık ama yolsuzluklar konusunda bir değerlendirmeye göre 3. sırada yer almayı başardık. Bu Türkiye açısından ayıp ve yüz kızartıcıdır" dedi. Yolsuzluklara neşter vurma operasyonunun SSK'daki ilaç yolsuzluğu ile başladığını, bunun arkasının getirilmesi gerektiğini belirten Çiçek, "Kimin elinde yetki, imkan, bilgi varsa ve (geçtiğimiz dönemde de bunları yapacaktık ama siyaset bizi engelledi) diyorsa en rahat bu dönem çalışma yapabilirler. Bu belgeleri bana, hükümete, parlamentoya ya da buradaki siyasi partilere versinler. Bunlar incelenecek ve sonuçları kamuoyuna açıklanacaktır" dedi.

Çiçek, 21. Dönem parlamentosunun iyi bir sınav veremediğini, liderlerin ortaya attıkları iddialardan sonra, bir gecede birbirlerini akladıklarını belirtti. Kamu bankaları ile ilgili tüm sorular karşısında 'ticari sır' yanıtını aldıklarına dikkat çeken Çiçek, 'En çok istismar edilenler de bu sırlar. Bu sırrın sırrını bu dönem çözmeliyiz. Sır kavramına bir açıklık getirmeliyiz. Biz her icraata karşı vatandaşın bilgi edinmesini sağlayacak düzenlemeleri getireceğiz"dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Salip Kapusuz, yolsuzluğu 'çağın vebası' olarak nitelendirdi ve bunların eski tarz siyaset anlayışından kaynaklandığını kaydetti. Kapusuz, Buffalo, Vurgun, Beyaz Enerji gibi çok sayıda operasyon yapıldığını ifade ederek, "Yolsuzluklar insanımızın psikolojisi,kimyasını bozuyor" diye konuştu.

  • TBMM BÜROSU



  • 8 Ocak 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED