T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

B İ L İ Ş İ M
Gökyüzünde internet keyfi

Lufthansa Hava Yolları'na ait Boeing'lerle Frankfurt - Washington D.C. arasında uçan yolcular, Eutelsat'ın geniş bant Internet bağlantısıyla gökyüzünde internete girebilecekler. Darısı THY'nin başına!

Eutelsat, Lufthansa Hava Yolları ile Frankfurt-Washington D.C. arasında seyahat eden yolculara geniş bant Internet bağlantısı sunuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eutelsat'a ait uydular üzerinden sağlanan kapasiteyle çalışan ve "FlyNet" olarak adlandırılan bu yeni hizmet, Boeing'in "Boeing Connexion" (Boeing Bağlantısı) adlı sistemi üzerinden çalışıyor. Lufthansa yolcuları bu uygulamadan üç ay boyunca ücretsiz yararlanacak.

Lufthansa Hava Yolları'na ait, Boeing 747-400 uçağıyla seyahat eden yolcular, kendilerine ait veya Lufthansa tarafından sağlanan diz üstü bilgisayarları kullanarak, Internet'e yüksek hızda bağlanıp e-postalarını kontrol edebiliyor, dosyalarına tam erişim sağlayabiliyor, giden e-postalarına dosya ekleyebiliyor, gelen e-postalarındaki ekleri açabiliyor, haberleri takip edebiliyor, hatta on-line alışveriş yapabiliyor.

Yüksek hızda erişim imkanı

Eutelsat Başkanı Giuliano Berretta projeyle ilgili olarak, "Eutelsat olarak, ticari havacılık ve uydu iletişimi sektörleri için yeni bir sayfa açan bu uygulamada yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Boeing, Eutelsat'ın yörünge-içi Ku-bant kapasitesini kullanarak, uçuş sırasında geniş bant Internet erişimi için uygun maliyetli ve ölçülebilir bir çözüm seçmiş oldu" dedi. Boeing, Lufthansa'nın yanı sıra şubat ayında benzer bir uygulamaya başlamayı planlayan British Airways'e de Eutelsat uydularını kullanarak, Atlantik Okyanusu ve Avrupa üzerinde kusursuz bir network sunacak.


Intel'in Centrino'su 12 Mart'ta piyasada

Intel uzun zamandır beklenen, dizüstü bilgisayarlarda kullanılan Centrino mobil işlemciyi 12 Mart'tan itibaren piyasaya vermeye başlıyor. Kaliforniya merkezli şirket, Banias ismiyle bilinen işlemcinin ve uygun işlemci setlerinin 1.6 GHz'e kadar hız ve Wi-Fi olarak da bilinen gömülü 802.11b teknolojisine sahip olacağını açıkladı. Şirket yeni işlemciyi taşıyan disüstülerin 1,250 - 3,000 $ arası fiyatlar taşıyacağını tahmin ediyor.


Afet sigortası yönetimi DASK sistemine emanet

HP'nin ana yüklenicisi olduğu ve Milli Reasürans T.A.Ş. tarafından yürütülen e-devlet projesi "DASK Bilişim Sistemi" uygulamaya geçiyor. HPínin ana yüklenici olarak çözüm ortaklarıyla birlikte hayata geçirdiği, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) bilişim altyapısı sayesinde, 4 Şubat'tan bu yana zorunlu deprem sigorta poliçelerinin satışı merkezi bir veritabanı kullanılarak İnternet üzerinden gerçekleştiriyor.

 
WEB GEZGİNİ
İnternetin temel kaynaklarından biri
İnternetteki Google gibi arama motorlarına kaynaklık eden DMOZ. ORG, internette aradığınızı bulmak için kullanabileceğiniç en iyi kaynaklardan biri. Bu sisteme eklenen siteler, bir çok arama motoru tarafından alınıp kullanıldığı için, web sitesi olanların sitelerini DMOZ'a kayıt ettirmelerinde yarar var.
dmoz
NET KİTAP
Web Tasarım Kılavuzu
Erkan Balaban'ın yazdığı Web Tasarım Kılavuzu adlı kitap, site hazırlamak için gerekli olan tüm uygulamaları içeriyor. Bu yönüyle alanında tek kitap olma özelliğini taşıyan kitapta, HTML, Frontpage, Dreamweaver, JavaScript, Fireworks, ASP, Flash, XML, Photoshop, PHP, PERL gibi tüm web araçlarını, uygulamalar, platformlar, web tasarımı hakkında aradığınız her türlü bilgiyi tüm ayrıntıları ile bulabilirsiniz.
pusula
18 Şubat 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED