T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
CNN'de Irak Kurultayı

Irak krizi; siyasetçi, gazeteci, emekli general ve büyükelçilerin katılacağı Irak Kurultayı'nda masaya yatırılıyor.

Irak operasyonu ile ilgili gelişmelerin hızlandığı ve yoğunlaştığı bugünlerde CNN Türk, 'Irak Kurultayı' adlı 3 saatlik özel bir yayınla, kapsamlı bir Irak krizi tartışmasını ekrana getiriyor. Mehmet Ali Birand moderatörlüğünde Bilgi Üniversitesi'nden gerçekleşecek canlı yayında, "ABD'nin hedefleri", "generallerin senaryoları", "liderlerin planları", "savaşın Türkiye'ye siyasi ve ekonomik etkileri" siyasetçiler, generaller, emekli büyükelçiler ve gazeteciler tarafından irdelenecek. Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ve Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı Mark Grossman'ın telefonla katılacağı programa, Irak ve Avrupa Birliği'nden önemli isimler de konuk olacak.

Bölgede ve dünyada yeni bir yapılanmayı beraberinde getirecek muhtemel Irak operasyonunu anlamak için krizin her boyutuyla ele alınacağı Irak Kurultay'ında, DYP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bayar, emekli büyükelçi Şükrü Elekdağ, emekli büyükelçi Sönmez Köksal, Irak Ankara Büyükelçisi Talip Abid Salih, Bülent Tanla, Mısırlı politika uzmanı Fehmi Hüveydi, gazeteciler Cengiz Çandar, Erdal Güven, Alman gazeteci Gunter Seufert, Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Soli Özel, emekli general Edip Başer ve Kuzey Irak'tan Türkmen Cephesi Temsilcisi Mustafa Ziya gibi birçok isim tartışmalara katılacak.
Cnn Türk / 20.00-23.00

Bağdat'da yaklaşan savaş mevsimi

CNN Türk, Irak Kurultayı'nın ardından, 'Bağdat'da Savaş Mevsimi' adlı yeni bir belgeseli getiriyor ekrana. Tülay Yavuz, Engin Narin ve Şenol Toraman'ın hazırladığı belgeselde; 12 yıl önce Körfez Savaşı'nda Bağdat'a ilk bombalar düşerken kentte olan tek Türk gazeteci Aziz Akyavaş ile Coşkun Aral, Enis Berberoğlu, Korcan Karar ve Mehmet Ali Birand gibi gazeteciler savaş sırasında neler yaşadıklarını anlatacaklar. 12 yıl sonra Bağdat'a savaş mevsimi bir kez daha gelirken; değişenler, değişmeyenler ve hiçbir zaman değişmeyecek olanların da ele alınacağı belgeselde, haber atlatma ve hayatta kalma çabası arasında sıkışan, haber peşine düşerken esir düşen gazeteciler, ailelerine kasetlerle gönderdikleri veda mesajlarını, Çöl Fırtınası harekatı sırasında karşılaştıkları zorlukları anlatacaklar. Gazeteciler ayrıca, televizyondan naklen yayınlanan bir savaşın gazeteciliği nasıl ve ne yönde değiştirdiğini, Türk habercilerinin 12 yıl öncesinden bugüne geldiği noktayı yorumlarken, muhtemel bir savaştan ne beklediklerinden ve onları nelerin beklediğinden de bahsedecekler.
Cnn Türk / 23.00


Çocuk, doğmak istemezse...
Yönetmen Nick Castle'ın, orijinal adı "Delivering Milo" olan filmi Milo'nun Doğumu, fantastik bir komedi. Başrollerini Bridget Fonda ve Albert Finney'in paylaştığı filmde, dünyaya gelmek istemeyen bir çocuğun ruhu ikna edilmeye çalışılıyor. Çılgın bir ruh olan Milo, zamanını geleceğin çocuklarıyla kağıt oynayarak geçiren henüz doğmamış bir çocuktur. Ruhsal dünyadan gerçek dünyaya yolculuk zamanı gelip çattığında Milo son bir kez düşünür ve son anda kaçıverir.

Onun bu karşı çıkışı olayların doğal akışını engellemiştir ve o pes edene kadar başka doğum olmayacaktır. Milo'yu dünyaya gelmeye ikna etme görevi Elmore Dahl'a verilir. Elmore'un Milo'ya yaşamın ne kadar güzel olduğunu göstermesi gerekmektedir.

Tekrar ölümlülerin arasına karışmayı çok isteyen Elmor, bu görev sayesinde Milo'ya New York'un güzelliklerini gösterebilecektir. Hem de dünyaya dönmek için ikinci bir şans anlaşması yapar. Tabii Milo'yu ikna edebilirse...

Milo'nun Doğumu

Yönetmen : Nick Castle Senaryo : Diana Wagman Yapım : 2000, ABD Tür : Komedi Oyuncular: Albert Finney, Bridget Fonda, Campbell Scott, Lesley Ann Warren, Anton Yelchin, Douglas Spain, Alison Lohman
TRT 1 / 20.30


Çocuk, doğmak istemezse...
Serap Aksoy'un sunduğu kültür sanat gündeminin nabzını tutan lkışlar bu hafta, Türkiye ve dünya çapındaki kültür ve sanat olaylarının bilançosunu çıkartıyor. Genel yönetmenliğini Murat Aktaş'ın, editörlüğünü Gözde Mavi'nin üstlendiği Alkışlar'da izleyici tarafından 2001'de en çok "alkışlanan" kültür ve sanat olaylarından bir buket sunuluyor. Programda İbrahim Balaban, Burhan Doğançay ve Avni Arbaş'ın bu yıl içinde gerçekleşen retrospektif sergilerinden görüntüler sunulurken, bu yıl en çok izleyiciye ulaşan "Dansın Sultanları" ekrana geliyor. Tv8 / 22.05

 
Talihsiz iki insanın hayatı
Uğur Arslan'la İşte Hayat'ın bu haftaki bölümüne Ayşegül Porsuk konuk oluyor. Adana'da imam nikahlı eşi tarafından 63 yerinden bıçaklandıktan sonra, 2 çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi veren talihsiz kadın, yaşamını, iş ararken uğradığı tacizleri Uğur Arslan'la İşte Hayat'a anlatıyor.
Programda ikinci olarak; kocasından boşanmak isteyen ve bu isteği karşısında kocası tarafından vurularak sakat bırakılan Emine Yaman ekrana geliyor. Eşinin nafakayı ödememesi nedeniyle zor şartlarda hayat mücadelesi veren, bir yıldır çocuklarını a göremeyen Yaman, komşularının yardımıyla yaşamaya çalışıyor. İki talihsiz kadın programda, 'işte hayatımız' diyor.
Kanal 7 / 21.15

Zamanla yarış sona eriyor
Ajan Jack Bauer'in zamanla yarıştığı dizi '24'de, kendisine tanınan 24 saatlik süre bu akşam doluyor ve olaylar çözülüyor. Kim, Drazen'den kurtulmak için planlar yapmaktadır. Mason, memurlara Kim'in bulunarak CTU'ya getirilmesini emreder. Bu arada Jack'de rıhtımda araştırma yapmaktadır. Nina'nın Jack'e söyledikleri şok etkisi yapar.
Cnbc-e / 21.00

Reyhan ile Cem sözleniyor
Biz Size Âşık Olduk, tekrar bölümüyle ekrana geliyor. Reyhan babasına gerçeği açıklamak üzere Çayeli'ne gider. Cem de onun peşine takılır. Bu sırada Attila'da Reyhan'a sürpriz yapmak için Çayeli'ne gitmeye karar vermiştir. Olaylar, Reyhan ile Cem'in sözlenmesine kadar gider.
Kanal D / 23.15

Arkadaşlıkla doğan yaşama umudu
Matthew kimsesiz genç bir delikanladır. Jerry ise karısı ve çocuklarını bir zamanlar en yakın arkadaşı olarak gördüğü adama kaptırdıktan sonra yaşama arzusunu ve işini kaybetmiş orta yaşın üzerinde zenci bir adamdır. Matthew ve Jerry kaderin onları birleştirmesinden sonra öyle kuvvetli ve güzel bir arkadaşlık kurarlarki hiçbir güç bunu yıkamaz.
Umuda Doğru
Orj. Adı: Saint Of Fort Washington Yön: Tim Hunter Oyn: Mat Dillon, Danny Glover
SHOW TV- 01.00
23 Şubat 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED