AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

BDDK'ya suç duyurusu

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu, İktisat Bankası şubelerinin off-shore bankacılık şubeleri ile birleştirilmesi kararı nedeniyle, BDDK hakkında suç duyurusunda bulunacak.

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun, BDKK'nın ilk başkanı olan Zekeriya Temizel'in imzaladığı, İktisat Bankası şubelerinin Kıbrıs'taki off-shore şubeleri ile birleştirilmesi yönündeki kararı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun dünkü toplantısında, BDDK ve TSMF'nın yaptığı işlem ve kararların incelenmeye muhtaç olduğu görüşüne vardı. Komisyon, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu koordinatörlüğünde, banka murakıpları ve hesap uzmanlarının da içinde yer alacağı bir komisyon aracılığı ile bu incelemenin gerçekleştirilmesini isteme kararı aldı.

Kararı Temizel imzalamış!

Komisyonunun, ayrıca BDKK'nın ilk başkanı olan Zekeriya Temizel'in imzaladığı, İktisat Bankası şubelerinin Kıbrıs'taki off-shore bankacılık şubeleri ile birleştirilmesini isteme yönündeki kararı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağı öğrenilirken, konunun Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından da incelenmesini de isteyeceği bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Komisyonun bugün yapacağı toplantıda konuya ilişkin kararını netleştireceği belirtildi.



16 Temmuz 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED