AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Türk askeri sorunlu bölgeye

ABD, Türkiye'den Irak için asker isterken, Türk askerlerinin Irak'ın en sorunlu bölgeleri olan Tıkrit, Necef ve Kerbela bölgelerinde konuşlandırılacağı öğrenildi. Irak'taki işgalin uzaması nedeniyle ABD askerlerini Irak'tan kaçmak istediği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ABD temaslarının ardından Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verdi. Gül, ABD'nin Irak için Türkiye'den asker talep ettiğini belirtti.

Irak'ın en sorunlu bölgesi

Gül'ün verdiği bilgilere göre Türkiye'den gönderilecek askerlerin Tıkrit, Necef ve Kerbela gibi Orta Irak'ta konuşlandırılacağı ortaya çıktı. Türk askerlerinin Şiilerin çoğunlukta olduğu bölgelere yerleştirilmek istenmesi Türkiye'nin endişelerine neden olduğu bildirildi. Diplomatik kaynaklar, Türk askerlerinin Şiilerle karşı karşıya gelmesi halinde Türkiye-İran ilişkilerinin bozulabileceğine dikkat çekiyor.

ABD askeri kaçmak istiyor

Dışişleri Bakanı Gül'ün ABD askerlerinin paralı askerler olduğuna dikkat çekerek, "İşgalin uzaması ve ABD askerlerine yönelik saldırılar nedeniyle Irak'taki ABD askerlerinin büyük çoğunluğu Irak'tan ayrılmak istiyor. ABD buraya yeni asker de gönderemiyor. Bu nedenle diğer ülkelerden yardım istemeye mecbur kaldı"dediği öğrenildi.

Sıra Suudi Arabistan'da mı?

ABD'nin Irak'ı işgalinin ardından Suudi Arabistan'ı işgal planları yaptığı iddia ediliyor. ABD'nin Irak'taki askeri güçlerini Suudi Arabistan'a kaydırma planları yaptığı öne sürülüyor.

  • BİLAL ÇETİN



    30 Temmuz 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED