AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
ABD askeri organ satıyor

Avrupalı askeri istihbarat raporlarına göre Irak'taki Amerikan askerleri organ ticareti yapıyor. Ebu Gureyb ve diğer hapishanelerde ölen esirlerin organları çalınıyor. Felluce'de cesetleri parçalanmayan Iraklı yok. Organ avcıları böbreğe 40, göze 25 dolar veriyor.

Suudi Arabistan hüktümetinin günlük gazetesi El Vatan'da yayınlanan ve Avrupa'nın gizli askeri raporlarına dayandırılan bir makalede, ABD askrelerinin Irak'ta sistematik bir biçimde organ nakli ticareti yapktıkları iddia edildi. Brüksel'den yazılan Fakriya Ahmed imzalı makaledeki iddialara İran'ın günlük gazetelerinden Cumhuriye İslami ile Suriye'nin etkin gazetelerinden Teşrin de sayfalarında geniş yer verdi. Ortadoğu'da yeni bir tartışma başlatması beklenen makalenin iddiaları kısaca şöyle:

"Avrupalı gizli askeri istihbarat raporları Irak'ta insani amaçlarla bulundukları söylenen Amerikan birliklerinin yeni ve karlı bir sektör olan organ nakli ticareti ile ilgilendiklerini ortaya koyuyor. Irak'ta organ toplayıp Amerikan pazarına süren askerlere Amerikan ordusunda görevli doktorlar da yardım ediyor. Askeri birliklerle hareket eden görevli doktorlar ölü ve yaralı insanların organlarını zaman kaybetmeden çıkarıyor. Iraklılardan alınan organlar daha sonra Amerika'daki tıbbi merkezlere gönderiliyor.

Doktorlardan kurulu organ timi

Amerikan birliklerini adım adım izleyen ve adı gizli tutulan bir grup doktor operasyonlar sırasında yaralanan ve ölen kimselere hızlı bir şekilde müdahale edip organlarını gerekli özel mahfazalara naklediyor ve Amerika'ya gönderilene kadar tıbbi koruma altında tutuyorlar. Raporda en az on kadavranın parçalandığı ve çoğunun bazı organlarının kayıp olduğu kaydediliyor. Bazı kadavraların başı bile alınmış. Amerikalı komutanların kayıp uzuvlar hakkında hiç bir hayret ifadesi göstermedikleri kaydediler raporda, komutanların neden olarak organların çarpışma sırasında veya kurşun isabeti sonucunda yok olduğu düşüncesinde oldukları belirtiliyor. Oysa bunun tibbi olarak kabul edilmesi imkansız. Ayrıca bazı cesetler alınan oganlar belil olmasın diye yakılmış.

Cesetler parçalanmış halde

Doktorlardan kurulu Amerikalı organ timi Iraklılarla temasa geçip ağır yaralı ve ölülerin yerlerini kendilerine birdirmelerini de istiyor. Bunun karşılığında da onları ödüllendiriyor. Organ timi kullanılabilir her böbrek için 40 dolar, gözler için ise 25 dolar ödüyor. Rapor, Felluce'de delik deşik edilmiş ve organları alınmış bir çok cesede işaret ediyor. Raporda, Ebu Gureyb ve diğer cezaevlerinde ölen esirlerin de aynı organ nakli operasyonlarına maruz kaldığı belirtiliyor. Organları alınırken parçalanan ve tanınmaz hale gelen kadavralar, yapılanlar belli olmasın diye gizli yerlere gömülüyor. Medya üzerinde sıkı bir baskı uygulayan Amerikan askerleri, bu gerçeklerin ortaya çıkmaması için gereken tüm önlemleri almış durumda. Ancak dünya bilmese de ölen Iraklıların yakınları bütün gerçekleri biliyor. Irak'ta bulunan Avrupalı askeri yetkililer Amerikalı komutanların olan bitenler karşısında suskunluğu ve inkarı seçtiğini vurguluyor. Bu konuda suskun kalmayan Avrupalı askeri komutanlar ise organ nakli konusunda olanları daha üst mevkilere gizli raporlar şeklinde aktarıyor."

  • CİDDE



  • 28 Aralık 2004
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED